Solidaritatea învinge boala

Solidaritatea învinge boala
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şefa de îngrijire a Maternităţii „Buna Vestire”, Gina Mihalache, fusese diagnosticată, în urmă cu puţin timp, cu o boală teribilă * Era nevoie de o sumă foarte mare, pentru a cumpăra tratamentul indispensabil * Membrii sistemului sanitar gălăţean s-au mobilizat, alături de multe alte persoane, şi au făcut ca imposibilul să devină posibil: banii s-au strâns în timp record * Boala a fost învinsă, iar disperarea care se instalează, de regulă, în astfel de situaţii nu a reuşit, nici o clipă, să înşele solidaritate oamenilor care au înţeles că fiecare viaţă este un bun a cărui valoare nu se măsura în bani *

Există momente de cumpănă în care viaţa unui om s-ar pierde foarte uşor, dacă cei din jurul său nu s-ar zbuciuma permanent să o salveze, dând astfel dovadă de omenie, de solidaritate dezinteresată şi, până la urmă, de dragoste autentică pentru cel aflat în dificultate.

Într-o situaţia parcă fără ieşire se afla, în urmă cu doar câteva luni, directorul de îngrijire al Maternităţii „Buna Vestire”, din Galaţi, Gina Mihalache.

La o vârstă la care viaţa oferă cele mai frumoase clipe, fusese diagnosticată, cu o afecţiune numită purpură trombocitară idiopată rebelă la tratament. Cu alte cuvinte, în orice moment, în cazul său se putea declanşa o hemoragie care risca să îi fie fatală.

Costurile tratamentului de care avea nevoie pentru a putea suporta o intervenţia chirurgicale ce urma să îi redea sănătatea nu sunt decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar cuantumul - circa  45.000 de lei - depăşea cu mult, în mod evident, posibilităţile financiare ale pacientei.

Indiferent cât de multă experienţă de viaţă ar avea cititorul nostru, îl asigurăm că numai un om care a trecut el însuşi printr-o astfel de încercare poate înţelege pe deplin intensitatea dramei trăite de directorul de îngrijire de la „Buna Vestire”.

Mai ales că zilele curgeau, starea i se agrava din ce în ce, iar speranţă că banii se vor strânge la timp începuse să pălească. 

Artizanii salvării unei vieţi

Din fericire, Gina Mihalache a avut norocul să fie înconjurată de oameni care preţuiesc viaţa mai mult decât orice.

Odată ce s-a aflat despre  situaţia deosebită a pacientei, banii s-au strâns în timp record, ne-a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, asistentul Constanţa Apostol (unul dintre cei mai implicaţi colegi în strângerea banilor necesari tratamentului şi în susţinerea morală a pacientei).

Merite deosebite în acest sens au conducerea şi întreg colectivul Maternităţii „Buna Vestire”.

Dar fără îndoială că deznodământul poveştii dramatice pe care v-o prezentăm n-ar fi fost unul fericit dacă nu şi-ar fi adus aportul Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România (OAMMR), prin eforturile tuturor membrilor şi mai ales prin implicarea cu totul deosebită a preşedintelui filialei gălăţene, asistentul Daniela Artimof, ne-a mai spus Gina Mihalache.

Esenţial a fost, fără doar şi poate, şi sprijinul substanţial acordat de dr. Costinela Georgescu, la acea vreme preşedinte al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi.

Contribuţii foarte importante, în lipsa cărora recuperarea directorului de îngrijire de la „Buna Vestire” nu ar fi fost posibilă, şi-au adus angajaţii sistemului sanitar din toate spitalele gălăţene (Spitalul Judeţean, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Psihiatrie), dar şi cei de la spitalul din Iveşti.

De asemenea, transfuziile nu s-ar fi putut realiza la timp dacă Centrul Judeţean de Transfuzii nu ar fi acordat tot sprijinul necesar într-o astfel de situaţie. SC Electrica SA a contribuit de asemenea cu bani, la fel cum au făcut-o şi prietenii şi rudele şi o mulţime de donatori care au preferat să rămână anonimi.

Cuvinte emoţionante, pentru gesturi nepreţuite

„Viaţa e preţioasă şi fragilă: în clipa asta eşti, iar în următoarea, te-ai dus. Aşa că fiecare clipă ar trebui stoarsă de toate câte ni le poate da, pentru niciodată nu ştii când poate să cadă cortina (…) Dumnezeu şi toţi cei care m-au ajutat mi-au dat şansa de a înţelege că sunt iubită şi posibilitatea să merg mai departe”, ne-a spus directorul de îngrijire de la „Buna Vestire”, Gina Mihalache.

„În cuvinte simple şi puţine”, aşa cum s-a exprimat dumneaei, le mulţumeşte tuturor celor care au făcut imposibilul pentru a-i reda viitorul. Tuturor celor care, implicându-se în această campanie desfăşurată contracronometru, au confirmat faptul că se bucură de cea mai înaltă demnitate umană: aceea a salvatorilor de vieţi.

Citit 1864 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.