Soluţia electrocentralelor ecologice

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Am primit pe adresa redacţie o scrisoare semnată de Dragomir Pop, L. Talaşman, Ioana Grecu, Gheorghe Tatu şi Ştefan Axente, scrisoare în care se vorbeşte, din nou, de electrocentralele ecologice, prototipurile româneşti * Iată ce cred cei cinci români care cunosc acest domeniu foarte bine *

„Poporul român, sleit de procesul prea lung de reforme economice şi administrative, în mare parte rămase numai declaraţii de intenţie, lansate de cei care au preluat puterea în cei 20 de ani de involuţie, cere cu insistenţă măsuri concrete de salvgardare a economiei naţionale şi asigurarea unei existenţe decente pentru toţi locuitorii României, nu numai pentru vânătorii de mistreţi şi de averi sfidătoare la adresa moralei creştine.

Coborâţi în stradă şi întrebaţi trecătorii, mergeţi la sate şi oraşe, ascultaţi glasul poporului. Pretutindeni veţi vedea deznădejdea în ochii înlăcrimaţi ai celor mai mulţi tineri, dar şi mai dureros, ai celor disponibilizaţi şi veţi auzi strigătul disperat: „Vreau un loc de muncă”.

Interesele vitale ale statului şi poporului nostru cer imediata încetare a luptei politice şi a campaniilor electorale permanente, consumatoare de mari valori bugetare şi trecerea la un proces concret şi eficient de reindustrailizare a ţării şi refacere a agriculturii fărâmiţate şi spulberate de reformele absurde aplicate în cei 20 de ani de involuţie.

Un prim pas în procesul de reindustrializare considerăm că se poate face rapid şi cu efecte economice şi ecologice apreciate la nivel mondial prin proiectarea şi realizarea urgentă a două prototipuri de electrocentrale total ecologice şi fără combustibil, utilizând numai energia cinetică a apelor curgătoare sau numai forţa ascensională a apelor.

Există două tipuri de electrocentrale, invenţii româneşti, pentru a căror realizare se pot obţine fonduri urgente de la Uniunea Europeană, deoarece aceste obiective devin modele-standard pentru întreaga industrie energetică mondială cu licenţă românească.

Numai cu asemenea obiective putem elimina din vocabularul românesc cuvântul letal „disponibilizare”. Prin fabricarea acestor obiective vom avea milioane de locuri de muncă şi vom salva atmosfera globală de emisiile letale produse de marii consumatori de hidrocarburi existenţi în prezent pe glob”.

Ideile cititorilor noştri sunt minunate. Aşteptăm însă să fie puse şi în practică de cei în măsură să facă acest lucru.

Citit 1455 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.