Operă de artă, într-un bloc din Galaţi

Operă de artă, într-un bloc din Galaţi

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
2 comentarii

Locatarii blocului I2, de pe bulevardul Siderurgiştilor, se bucură, de vinerea trecută, de o pictură realizată chiar pe unul dintre pereţii scării. Lucrarea reprezintă o copilă care suflă într-o baghetă pentru a crea baloane de săpun, baloane care se transformă în planete. O adevărată galaxie oferită în dar locatarilor pentru a le reaminti zilnic să viseze, să zâmbească şi să fie încrezători. Pictura a fost realizată de Cristi Corolenco, absolvent UNARTE, în cadrul proiectului “Bloc de Desene”, care are drept scop schimbarea aspectului scărilor de bloc din Galaţi.

“Aş vrea să le transmit oamenilor să-şi folosească mai mult imaginaţia. Înaintând în vârstă, oamenii încetează uşor să viseze”, a menţionat artistul.

Blocul, care are un număr de 205 de apartamente, este primul dintre cele trei incluse în proiect.

Materialele folosite au fost achiziţionate din fondurile obţinute în urma semimaratonului organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi.

Citit 6330 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 00:16

2 comentarii

 • postat de Galatean Marți, 12 Noiembrie 2019 19:16 95.76.2.*** Link la comentariu
  1
  18

  Ideea este foarte buna, cu asemenea picturi in scarile blocurilor, cu conditia, ca locatarii, sa corespunda dpdv al optiunii,
  acceptarii, civilizatiei si modului de percepere a frumosului, in contrast cu ce exista la ora actuala prin majoritatea scarilor de bloc neingrijite, scrijelate, pictate de animatori ambulanti!

  Ori, asa cum este structura morala a majoritatii locuitorilor Galatiului, unde scarile de bloc sunt conduse de niste bosorogi care fac legea bunului plac, netinand cont de opiniile locatarilor, si convjetuirea in turma, este vag sa vedem aceste initiative frumoase, acceptate la unison in multe scari de bloc!

  Daca am putea vorbi de galateanul neaos din perioada postbelica, inainte de anii 60, cand orasul era al galatenilor educati si responsBili de frumusetea orasului, vorbind de populime adusa la combinat, dupa, de prin catune, rapi si colibe, slaba nadejde ca aceste aspecte din cele aratate in scarile blocurilor, sunt practic nule!

  Raportează
 • postat de Nu pot sa cred! Marți, 12 Noiembrie 2019 18:53 5.13.131.*** Link la comentariu
  3
  47

  Asemena capodopere ar trebui sa fie sustinute de primarie si sa fie pictate la exteriorul blocurilor urate si cenusii, astfel incat sa ne schimbe viata in frumos. Orasul Galati ar putea fi modernizat si transformat din temeli cu ajutorul unor artisti tineri si talentati! Pacat ca sunt ignorati, cand ei ne ofera asemenea minuni!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.