Recomandările Comandamentului de iarnă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O lopată la casa omului

Nu ne ascultă nimeni, dar tot e bine să ştim ce şi cum cu vremea de afară. ISU recomandă să ne pregătim, aşadar, inculsiv teoretic, vizavi de condiţiile meteo.

De asemenea, chiar dacă nu se anunţă vreo apocalipsă, tot e bine să avem frigiderul gata de atac caloric şi proteic - de ce scuză mai bună avem nevoie decât un cod galben de treabă, ca să dăm iama în hipermarketuri?

Nu neglijaţi echipamentele de deszăpezire – niciodată nu ştii când ai nevoie în viaţă de o lopată sănătoasă.

Pe timp de zi

Ar fi de evitat să plecăm la drum, dacă nu este urgent, după cum, dacă tot trebuie să o luăm din loc, bine-am face dacă ne-am pregăti corespunzător: îmbrăcăminte groasă, căciulă, mănuşi şi o pătură.

Călătoriţi numai ziua şi folosiţi şoselele principale. Încercaţi logica şi uitaţi emisiunile cu exploratori – lucrurile astea nu ţin în viaţa de zi cu zi. ISU spune, aşadar, să opriţi, să întoarceţi şi să cereţi ajutor, eventual la 112, tot este gratuit de pe orice telefon.

La drum?

Dacă plecaţi cu maşina, asiguraţi-o cu lanţuri pentru roţi, lopată, răzuitoare, cablu de remorcare, benzină de rezervă. Anunţaţi-i pe apropiaţi cu privire la traseul folosit.

Dacă mijlocul de transport se defectează, nu intraţi în panică şi păstraţi-vă calmul: daţi semnale de alarmă, aprindeţi luminile şi aşteptaţi ajutorul. Nu părăsiţi mijlocul de transport pentru a cere ajutor, deoarece vă puteţi rătăci.

Şi nu în ultimul rând – nu ar fi mai bine să staţi acasă?

Citit 515 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.