Viaţa liberă, în cea mai mare reţea de publicaţii locale din România
Foto: "Freedom House" România

Viaţa liberă, în cea mai mare reţea de publicaţii locale din România
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ziarul „Viaţa liberă” este singura instituţie de presă din judeţul Galaţi inclusă într-un proiect jurnalistic unic în România. „PressHUBmarket” a fost lansat pe 21 noiembrie de Organizaţia „Freedom House” România, acesta fiind primul magazin mass-media virtual din Europa de Est. PressHUB market este o platformă de autofinanţare a PressHUB, reţeaua inovatoare şi independentă de presă, gândită şi capabilă să crească pe plan naţional impactul ştirilor şi al campaniilor de presă generate local.

PressHUB market aduce pe aceeaşi platformă online 27 de publicaţii independente din 18 judeţe. Deşi publicaţiile au audienţă locală, grupul PressHUB preia ştirile de interes larg, difuzându-le la nivel naţional. În cadrul reţelei au fost derulate deja, până în octombrie 2019, patru mari proiecte editoriale. Echipa pressHUB spune că a înţeles faptul că puterea reţelei creşte prin finanţare independentă.

„Pe rafturile online pressHUB market se vor regăsi: bannere, advertoriale, proiecte editoriale. PressHUB market se adresează atât clienţilor mici şi mijlocii, cât şi companiilor mari, ce doresc să susţină campanii de presă de amploare, cu mesaje de interes public. O altă sursă de finanţare o constituie programele de granturi naţionale şi internaţionale în cadrul cărora am desfăşurat deja campanii precum Bani Europeni sau Oraşul uitat (campanii la care "Viaţa liberă" a fost parteneră - n.red.)”, a declarat Cristina Guseth, directorul „Freedom House” România.

O reţea în continuă creştere

Datorită celor 27 de publicaţii membre, PressHUB market acoperă ştiri şi campanii de presă independetă din toate regiunile ţării. Reţeaua este în continuă creştere.

„Ideea mi-a venit stând în trafic, în drum spre un mall. Mi-am dat seama care este problema majoră a publicaţiilor locale. Libertatea editorială nu poate exista fără libertatea financiară. Avem colegi, precum Carmen Dumitrescu, de la „Liber în Teleorman” sau Sebastian Oancea, de la „Vrancea 24”, care s-au trezit peste noapte că la ordin politic li s-a tăiat finanţarea de publicitate. PressHub market este o pârghie economică de care au nevoie publicaţiile independente din reţeaua pressHUB”, a declarat Gabriel Baciu, co-fondator al publicaţiei independente InRoman.ro, care acoperă ştiri locale în judeţul Neamţ.

Proiectul pressHUB market este realizat în parteneriat cu „Tree Works” o companie specializată în crearea de prezenţe online şi de soluţii web complexe, numărând peste 200 de proiecte realizate pentru clienţi români şi străini. Proiectul a fost finanţat de The Digital News Innovation Fund, parte a Google News Initiative.

Citit 1974 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2019 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.