UPDATE. Desenele lui Viorel Baciu, pe gardul autobazei Transurb (FOTO)

UPDATE. Desenele lui Viorel Baciu, pe gardul autobazei Transurb (FOTO)

Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
3 comentarii

Societatea Transurb SA a ales să marcheze cei 125 de ani de când primul tramvai electric a circulat în Galaţi într-un mod inedit şi surprinzător. Începând de miercuri dimineaţă, gardul autobazei s-a transformat într-o veritabilă expoziţie de lucrări care spun povestea transportului gălăţean.

Gardul autobazei SC Transurb SA a devenit de nerecunoscut, în sens pozitiv! Imaginea spectaculoasă i se datorează cunoscutului maestru caricaturist gălăţean Viorel Baciu. Zeci de desene, toate cu tâlc şi haz, decorează, în prezent, împrejmuirea sediului companiei publice de transport local.

„Acesta este modul nostru de a ne arăta recunoştinţa pentru cei care, din 1895, asigură transportul gălăţenilor. Vrem să ne identificăm cu acele imagini care au însemnat evoluţia Transurb. Compania de transport public local îşi doreşte, prin tot ceea ce face, să-i mulţumească pe cetăţeni, fie că este vorba despre călători sau despre proprii salariaţi”, ne-a declarat directorul general al Transurb, Mihai Cadinoiu. Desenele vor fi montate pe toată lungimea gardului, iar până de Crăciun împrejmuirea va fi şi iluminată, pentru a lucrările să poată fi admirate şi noaptea.

„Gardul este o carte de vizită, întotdeauna”, ne-a mărturisit Viorel Baciu, explicând că desenele realizate sunt gestul său pentru cei care şi-au adus aminte că s-au împlinit 125 de ani transport electric la Galaţi: „Eu respect o tradiţie pe care mi-am autoimpus-o. Am făcut un gard la Bucureşti, la Lacul Văcăreşti, lung de un kilometru. Cel mai mare gard cu poveşti din Bucureşti, cu oameni care au trăit, care au iubit, care au murit în Bucureşti, un gard care a avut un impact puternic şi pentru turişti, dar şi pentru bucureşteni. Şi am zis să transfer harul acesta de la Bucureşti la Transurb. Este o poveste frumoasă la Transurb, chiar dacă acum poate e mai puţin de povestit. Are altă faţă decât un gard vechi, obosit”, ne-a declarat artistul Viorel Baciu.

 


 

Gardul autobazei SC Transurb SA a devenit de nerecunoscut, în sens pozitiv! Imaginea spectaculoasă i se datorează cunoscutului maestru caricaturist gălăţean Viorel Baciu.

Zeci de desene, toate cu tâlc şi haz, decorează, în prezent, împrejmuirea sediului companiei publice de transport local.

„Gardul este o carte de vizită, întotdeauna”, ne-a mărturisit Viorel Baciu, explicând că desenele realizate sunt gestul său pentru cei care şi-au adus aminte că s-au împlinit 125 de ani transport electric la Galaţi: „Eu respect o tradiţie pe care mi-am autoimpus-o. Am făcut un gard la Bucureşti, la Lacul Văcăreşti, lung de un kilometru. Cel mai mare gard cu poveşti din Bucureşti, cu oameni care au trăit, care au iubit, care au murit în Bucureşti, un gard care a avut un impact puternic şi pentru turişti, dar şi pentru bucureşteni. Şi am zis să transfer harul acesta de la Bucureşti la Transurb. Este o poveste frumoasă la Transurb, chiar dacă acum poate e mai puţin de povestit. Are altă faţă decât un gard vechi, obosit”, ne-a mărturisit artistul Viorel Baciu.

Vom reveni!

 

Citit 4746 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 01:35

3 comentarii

 • postat de adiilie Joi, 19 Decembrie 2019 09:04 188.24.192.*** Link la comentariu
  0
  0

  cat a costat ? pariez ca mai ieftin era un gard nou

  Raportează
 • postat de Gicanul47 Miercuri, 18 Decembrie 2019 21:01 5.13.148.*** Link la comentariu
  0
  2

  Foarte frumos ,sper ca sa fie un început frumos ptr un transport de calatori civilizat.

  Raportează
 • postat de Bravooooo, talent, răbdare, migală şi muncă. Frumoooos ! Miercuri, 18 Decembrie 2019 15:03 213.233.101.*** Link la comentariu
  2
  4

  Bravo, chiar merită......acum sper să şi țină desenele cât mai mult, că-s frumoase.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.