Au dispărut pietrarii, s-a impus asfaltul!

Au dispărut pietrarii, s-a impus asfaltul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Piatra cubică este alungată de confort: apă, canalizare… * Ce-au pus nemţii pentru tancuri - s-a înlocuit pentru automobile *

Galaţiul, oraş cu mult farmec interbelic, a fost bombardat de americani, minat de nemţi, însă desăvârşirea distrugerii aerului său vechi, a pavajelor pe care mergeau odinioară trăsuri, a făcut-o şi o face… confortul!

Sunt zone vechi ale oraşului care ar trebui să fie pavate cu piatra cubică, pentru farmecul acesteia, admite viceprimarul Mircea Răzvan Cristea.

El explică însă de ce au dispărut sub asfalt aceste atracţii pentru ochiul unui eventual turist: în momentul în care s-a dezvoltat sistemul de alimentare cu apă, canalizare gaze etc., sau când s-au făcut reparaţii la cele vechi, piatra a fost scoasă pe porţiunile în care s-a săpat şi nu a avut cine să o pună înapoi – nu mai există meseriaşi!

Dacă pe o stradă asfaltată este simplu de reasfaltat după săpături pentru lucrări necesare, piatra cubică scoasă nu se mai potriveşte dacă nu e pusă înapoi de un specialist! E ca la parchet! 

„Nu mai sunt meseriaşii dinainte! Calea Basarabiei era cu piatră cubică şi piatra aia a fost făcută de nemţi, în timpul războiului, ca să meargă tancurile la Giurgiuleşti. A fost de ajuns să se bage, acum 15 ani, o ţeavă de apă! Este un întreg care, odată atins, nu-l mai poţi repara. Pe de altă parte, cetăţenii cer asfalt, nu piatră cubică”, spune viceprimarul. 

Citit 768 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.