Bursieri străini, la Galaţi

Bursieri străini, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultimii doi ani, Universitatea “Dunărea de Jos” a găzduit mai mulţi studenţi din ţările francofone, în cadrul programului de Burse de studii doctorale şi de cercetare post-doctorale „Eugen Ionescu”. În anii universitari 2007/2008 şi 2008/2009, la instituţia gălăţeană au studiat 16 astfel de bursieri.

Domeniile în care aceştia se pot specializa la Galaţi sunt inginerie electrică, litere, economie, ştiinţe alimentare, artele spectacolului (teatru), istorie. Durata stagiului variază de la 3 la 5 luni.

În acest an, 23 de studenţi francofoni

Pentru anul universitar curent, mai bine de 50 de candidaţi francofoni  au solicitat o bursă la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi (UDJG).

„Biroul Europei Centrale şi de Est din cadrul Agenţiei Universitare a Francofoniei a validat deja 23 dintre acestea, situând universitatea de stat gălăţeană pe primul loc în topul celor mai solicitate instituţii superioare româneşti”, se precizează într-un comunicat de presă al UDJG.

Anul trecut, universitatea a fost şi mai căutată de studenţii străini, înregistrând 90 de candidaturi, dintre care 58 pentru doctorat şi 32 pentru cercetare post-doctorală.

Totuşi, numărul burselor validate de către Agenţia Universitară Francofonă a fost mult mai mic, doar 9 studenţi străini ajungând la Galaţi.

De regulă, cele mai multe candidaturi vin din Africa Centrală, fiind urmate de cele din Europa Centrală şi de Est, Africa de Vest, Europa de Vest şi Asia.

Bursele de studii doctorale şi de cercetare post-doctorale „Eugen Ionescu” sunt acordate anual, începând din 2007, de către Guvernul României, cu scopul de a sprijini activitatea de cercetare din ţările francofone.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este membru asociat al Agenţiei Universitare a Francofoniei, fiind una dintre cele 22 de universităţi româneşti selectate pentru a participa la acest program.

Citit 855 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.