Ce are Galaţiul are şi Viena!

Ce are Galaţiul are şi Viena!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai multă apă de Vrancea pe ţeavă * Apă şi pentru Fileşti *

Vom avea mai multă apă de Vadu Roşca la robinet! În cadrul programului  ISPA, pe lângă componenta de canalizare şi epurare a apei, proiect care trebuie să se încheie la sfârşitul anului, pe lângă componenta privind gunoiul, viceprimarul Mircea Răzvan Cristea (FOTO) a citat şi alimentarea cu apă a Fileştiului.

Oraşul va primi mai multă apă de Vrancea şi mai puţină de Dunăre.

„Vom schimba circuitul de apă în Galaţi! Cea mai mare parte din apă o vom aduce din Vrancea; apă mai bună decât cea de Dunăre. E o apă minerală, biologic aproape de puritate”.

„Dorim ca 70 la sută din apa consumată să fie cea de Vrancea. Se va amesteca cu cea de Dunăre în măsura în care consumul o va cere”, spune viceprimarul.

Un oraş – două sisteme

Apa de la Vrancea, deşi vine de mai de departe, e mai ieftină decât cea venită prin priza de apă a Combinatului. Atunci de ce nu renunţăm la o sursă care ne face dependenţi de Combinat, proprietarul prizei?

Viceprimarul Cristea spune de ce: „Suntem obligaţi să avem cel puţin două surse de apă, pentru a preîntâmpina o avarie sau o problemă cum a fost inundarea câmpurilor acum patru ani. Toate oraşele mari au două surse diferite de apă, astfel încât, în cazul unei situaţii de urgenţă, de la una să poţi totuşi alimenta cu apă”. 

Edilul a dat şi un exemplu european; „La Viena am văzut o staţie de tratare a apei [de Dunăre] care funcţionează la 5 la sută din capacitatea ei de când s-a făcut, de 20 de ani. Pentru că Viena aduce apă din Alpi, printr-o alimentare făcută acum 300 de ani, pe care au îmbunătăţit-o şi au dezvoltat-o. Deşi au şi  staţia cu apă de Dunăre care poate intra oricând şi acoperi nevoile oraşului… Noi avem un sistem asemănător, cel puţin ca principiu.”

Citit 1301 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.