57 de euforici au ajuns în 2009 la Urgenţe

57 de euforici au ajuns în 2009 la Urgenţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi a înregistrat anul trecut 57 de cazuri de intoxicaţii acute provocate de consumul de plante halucinogene.

Problema substanţelor cu efect euforic, îndelung dezbătută în ultima vreme pe plan legislativ, a intrat zilele trecute şi în vizorul autorităţilor gălăţene. Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, Poliţia şi Garda Financiară au efectuat controale la aşa-zisele magazine de vise din Galaţi şi Tecuci, unde s-au găsit mai multe nereguli.

„Majoritatea acestor magazine erau închise, dar am reuşit să găsim şi câteva deschise, de unde au fost confiscate ţigări confecţionate artizanal, al căror conţinut nu era specificat. S-au dat câteva amenzi, însă, din păcate, legislaţia actuală nu ne ajută prea mult în această privinţă”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul DJSP Galaţi.

Ordonanţa de urgenţă adoptată miercuri de Guvern, prin care se interzic unele plante cu efect halucinogen, va determina probabil efectuarea unor noi controale.

Citit 720 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.