Câini îngroziţi, răniţi sau pierduţi din cauza petardelor

Câini îngroziţi, răniţi sau pierduţi din cauza petardelor
Zeci de mesaje au fost postate pe Facebook de stăpâni care şi-au pierdut câinii, îngroziţi de bubuiturile petardelor, sau de binevoitori care au găsit căţei pe străzi.
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Bun găsit şi la mulţi ani, dragi iubitori de animale! Vă dorim din toată inima ca în Noul An să aveţi parte de sănătate şi bucurii alături de prietenul necuvântător. Vom încerca, de-a lungul anului 2020, să vă fim de folos cu sfaturi bune care să vă ajute să vă înţelegeţi şi îngrijiţi mai bine animalul de companie. Începem însă cu un subiect pe cât de îngrijorător, pe cât de real.

Câinii, victime ale petardelor

"În noaptea dintre ani, din cauza artificiilor s-a pierdut Maxx…"/ "Îl caută cineva? Avem un căţel care zace în faţă la Bowling pe Movilei 90, pare să aibă o rană de la pocnitori la lăbuţă, daca îl caută cineva..."/ "Acest câine s-a speriat din cauza pocnitorilor şi a fugit de pe strada Ghecet. Vă rog, ajutaţi-mă să îl găsesc!"/ "Găsiţi pe strada Basarabiei, aproape de strada Domnească"/ "Pierdut căţel în seara de Revelion, în zona I. C. Frimu"/ "În timpul artificiilor a ajuns pe strada Dafinului din Şendreni acest căţel". Sunt doar câteva dintre zecile de mesaje postate în ultimele două zile pe pagina de Facebook a Asociaţiei "Help Lăbuş". Stăpâni care şi-au pierdut câinii din cauză că patrupedele au fugit îngrozite de bubuiturile petardelor şi căţei găsiţi pe străzi de binevoitori, care încearcă să le regăsească stăpânii.

Nici pisicile nu au trecut cu bine peste "focul de voie" deschis pe frontul Anului Nou.

Isteria petardelor a culminat cu revoltătorul caz în care un căţel al nimănui a fost victima unei pocnitori care i-a explodat în gură, vârâtă de nişte indivizi al căror loc nu este printre oamenii liberi, ci dincolo de gratii.

Problema este că patrupedele nu se pot apăra singure de asemenea orori, iar cei care ar trebui să o facă nu ar trebui decât să aplice legea. O lege care nu este câtuşi de puţin aplicată, dovadă "bombele" vândute la fiece colţ de stradă. Pentru ca asemenea situaţii nu trebuie să se mai întâmple, vom încerca, în ediţiile viitoare, să vă spunem cum să vă puteţi proteja animalul şi cum să-l puteţi găsi mai uşor, în caz că se pierde.

Citit 2332 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2020 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.