ALARMANT | Peste 80 de români au fost răniţi de petarde, în ultimele două zile

ALARMANT | Peste 80 de români au fost răniţi de petarde, în ultimele două zile
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 80 de persoane au fost rănite în noaptea de Anul Nou în urma folosirii petardelor şi artificiilor. Din acelaşi motiv, s-au produs şi 28 de incendii. În ultimele 48 de ore au fost înregistrate aproape 3.000 de situaţii de urgenţă.

”Pe timpul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Anului Nou, un număr de 82 de persoane au fost rănite în urma folosirii materialelor pirotehnice (18 au fost asistate medical de către echipajele SMURD şi 64 de către echipajele serviciilor judeţene de ambulanţă). De asemenea, din cauza utilizării necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, s-au produs 28 incendii”, susţin reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform sursei citate, în ultimele 48 de ore, s-au înregistrat 2.956 situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 263 de incendii, iar echipajele SMURD au acţionat în 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi în nouă cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 81  de situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 186 misiuni de protejare a comunităţilor.

În ultimele două zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite.

În minivacanţa de Revelion, peste 5.300 de pompieri se află, zilnic, la datorie, pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor. Răspunsul la urgenţele medicale şi misiunile de descarcerare a fost asigurat, la nivel naţional, prin intermediul celor peste 300 de echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare şi 43 de autospeciale pentru victime multiple.

Totodată, în noaptea Anului Nou, echipajele de pompieri şi paramedici SMURD au asigurat, în sistem integrat, misiunile specifice, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi cei ai autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care au fost organizate evenimente publice de amploare.

În domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă, în toată această perioadă, inspectorii au derulat controale la structuri de primire turistică, restaurante, cluburi, baruri, discoteci, precum şi în spaţii comerciale cu aflux mare de persoane, pentru depistarea şi înlăturarea stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat misiuni de recunoaştere în teren la operatorii economici aflaţi în zona de competenţă, inclusiv în locurile unde s-au organizat manifestări cultural-artistice cu aflux de persoane.

Citit 1787 ori Ultima modificare Vineri, 03 Ianuarie 2020 17:41

2 comentarii

 • postat de Ion
  Vineri, 03 Ianuarie 2020 14:49
  5.13.202.***
  Sa se interzica petardele asa cum era inainte, de sarbatori oamenii nu sunt treji, si e periculos. Ti-e frica sa mergi pe strada.
  0
  1
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Vineri, 03 Ianuarie 2020 10:28
  5.13.184.***
  Prostia se plateste .
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.