Coadă cu noaptea în cap la plata impozitelor

Coadă cu noaptea în cap la plata impozitelor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Zeci de gălăţeni s-au aşezat, cu noaptea în cap, la coadă la Direcţia Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale. Dornici să scape de datorii, primii gălăţeni s-au înfiinţat în faţa sediului instituţiei încă de la ora 5,00, în ciuda faptului că programul începea la ora 8,30. 

Nici măcar frigul nu i-a oprit, aşa că, pe la ora 7,30, coada era deja destul de lungă. Explicaţiile celor care au venit cu noaptea în cap să îşi achite taxele şi impozitele sunt diverse. „Este o datorie a noastră să venim să plătim. Am reuşit acum să strângem nişte bănuţi şi vrem să scăpăm de datorii. În plus, avem şi o reducere”, ne-a spus o doamnă în vârstă de 85 de ani. Cu mai mult umor, alţii ne-au mărturisit că au venit încă din prima zi pentru că parlamentarii au nevoie de bani. „Avem şi reducere, şi scăpăm de o grijă. Aşa ne-am obişnuit, să venim încă din prima zi să plătim. Şi, până la urmă, este şi un mod de a socializa între noi”, ne-a mărturisit un domn.
După ce au stat în frig, oamenii au devenit irascibili atunci când o persoană a vrut să le intre în faţă. Spiritele s-au calmat repede, mai ales că în interior toată lumea a uitat de statul la coadă şi a avut grijă să îşi ia bon de ordine pentru a putea ajunge la unul dintre ghişee. Lucrurile au mers foarte repede, aşa că, în doar 30 de minute, toţi cei aflaţi la coadă au intrat în incinta Direcţiei de Taxe şi Impozite pentru a-şi rezolva treburile.
Conducerea instituţiei ne-a mărturisit că nu are nicio variantă pentru a evita statul la coadă în prima zi de lucru cu publicul. „Noi îi sfătuim, de fiecare dată, să apeleze şi la plăţile on-line. Toate datele se pot obţine doar printr-un singur e-mail sau direct la noi, la ghişeu, unde primesc şi toate informaţiile necesare. În plus, cetăţenii beneficiază de reducerea de 10 la sută până la finalul lunii martie, astfel că nu au niciun motiv să stea la rând încă din prima zi de lucru”, ne-a declarat Daniel Stadoleanu, directorul Direcţiei Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale.       
Conform hotărârilor Consiliului Local, dările locale au fost indexate cu 4,6 la sută faţă de anul 2019. Persoanele fizice beneficiază de o bonificaţie de 10 la sută în cazul impozitului de clădiri, impozitului pe teren şi în cazul impozitului pe mijlocul de transport. Pentru contribuabili persoane juridice: în cazul impozitului de clădiri - 3 la sută, în cazul impozitului pe mijloace de transport - 10 la sută.

Citit 4866 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 17:10

8 comentarii

 • postat de Alexuz
  Miercuri, 08 Ianuarie 2020 13:40
  192.168.10.***
  Deci pe batrana de 85 de ani nu a deranjat-o sa stea in picioare si in frig iar celalalt creier spalat recunoaste ca a venit sa socializeze. Sa va mai aud eu ca sunteti batrani si nu puteti.....ba sa stati in picioare, ba sa mergeti si altele.
  La pupat moaste si la cozi sunteti nelipsiti.
  Vai de noi.......
  0
  2
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 08 Ianuarie 2020 11:26
  192.168.10.***
  Mancrutizare sau hedonism , cum sa vrei sa stai in frig ,ore intregi ( ca la lapte in "iepoca de aur" si nu numai ) ? Tot un fel de hedonism ,ca de masochism -nu-i cazul , este si faptul ca-i voteaza continuu pe aceia care i-au spoliat ,saracit ,in ultimii 30 de ani...cred ca ar fi in stare sa stea la rand si la morga ,tatirim etc.
  0
  2
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Miercuri, 08 Ianuarie 2020 11:06
  192.168.10.***
  Tot aia saraci si bolnavi. Huooo!!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 08 Ianuarie 2020 09:29
  192.168.10.***
  Nu aveti pe cine sa sfatuiti, domnule director ! Sa vii la 85 de ani sa stai 4 ore la rand la -5 grade inseamna cel putin 3 lucruri : 1. In mod cert, vei pleca din viata asta cu atata informatie in creier cu cat ai si venit pe lume si ai trait doar sa te hranesti si sa te odihnesti; 2. Daca pici, va fi chemata o ambulanta iar unul aflat in reala nevoie medicala va astepta sa fii preluat tu, care in loc sa stai acasa te-ai dus la rand la 5 dimineata ; 3. In mod cert, vei ingreuna viata unui om care poate lucreaza in strainatate si are la dispozitie cateva zile, ore, sa-si rezolve o problema legata de un imobil, o mostenire, ceva si nu are la dispozitie timpul tau care te poti aseza la coada la 5 in fiecare dimineata din cele 365 ramase ( 2020 e an bisect ). E 7 ianuarie pentru numele lui Dumnezeu, 31 martie vad ca pica intr-o marti, este tot timpul din lume .... Astia sunt "bunicii" nostri, generatie pentru care lipsa de educatie a constituit o virtute, "bunici"care traverseaza strada prin loc nepermis cu nepotul de mana, care scuipa pe jos, care la fotbal ii indeamna pe nepotii lor sa le rupa picioarele celorlalti copii, care isi golesc buzunarele de tot ce nu au nevoie atunci cand trec pe langa un zid ceva, care se calca in picioare la Biserica, etc. Trist, trist de tot,ii compatimesc pe parintii care sunt nevoiti sa isi lase copiii in grija unor astfel de oameni, pentru ca viitorul este tot ce conteaza. La fel ca la impozite isi invata nepotii sa procedeze la intrarea in scoala, unul nu ii spune copilului ca nu pleaca doamna cu catedra nicaieri, tot acolo e si peste 30 secunde cat castiga daca se buluceste ca oaia la iesirea din staul .... Iar noi ca mass media, in loc sa ii lasam sa-si traiasca dramele in linistea lor, ne amuzam in fiecare an .... Si eu rad de cat de prosti pot fi unii oameni, dar nu e de ras
  0
  2
  Raportează
 • postat de DOMNUL PANAIT
  Miercuri, 08 Ianuarie 2020 08:07
  192.168.10.***
  Ai de capul meu !! Au inceput deja , ma gandeam ca anul asta vor face ceva cu oamenii astia !!! Sa te fereasca Dumnezeu sa lucrezi undeva si sa ai treaba aici , altceva decat plata amaratului de impozit , anul trecut am stat 4 ore daca imi aduc bine aminte !!!! Nu este posibil asa ceva !!! Sa se faca doar un ghiseu pentru pensionarii care nu au stare acasa si restul sa fie atribuite oamenilor care muncesc !! Ce Dumnezeu , chiar nu vede nimeni din primarie ce se intampla acolo ???? De 4 ani este aceiasi situatie , LUATI MASURI OAMENI BUNI VA RUGAM !!!!! Sau scoateti reducerea aia de 2 lei sa nu le mai dam motive sa se stranga acolo de la 4 dimineata !!!
  1
  1
  Raportează
 • postat de Economic
  Miercuri, 08 Ianuarie 2020 07:46
  192.168.10.***
  Mi-a luat mai puțin de 1 minut sa plătesc pe ghișeul. Ro. Stand la orizontala, în pat. Unii se duc de dragul socializării acolo. Ca și la biserica...
  0
  2
  Raportează
 • postat de Balamuc
  Miercuri, 08 Ianuarie 2020 07:30
  192.168.10.***
  Nu fac si liste ???!!!!.....Nu-s sanatosi la cap ..
  Ati auzit de plata ...on-line ???? Sau traiti in pesteri ....Bolnavi de comunism .
  0
  2
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Miercuri, 08 Ianuarie 2020 04:25
  192.168.10.***
  Nu se merita sa stai la coada pentru acea reducere ,macar de ar vedea fiecare cat li sau scazut Atunci vor ramane muti de uimire ca sau pacalit stand in frig.Pentru 10 - 15 lei scazamint sa stai la coada nu se merita, Asa am patit si eu anul trecut, 13 lei scazamint din toata suma , pacaleala si pentru ce?
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.