Coadă cu noaptea în cap la plata impozitelor

Coadă cu noaptea în cap la plata impozitelor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Zeci de gălăţeni s-au aşezat, cu noaptea în cap, la coadă la Direcţia Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale. Dornici să scape de datorii, primii gălăţeni s-au înfiinţat în faţa sediului instituţiei încă de la ora 5,00, în ciuda faptului că programul începea la ora 8,30. 

Nici măcar frigul nu i-a oprit, aşa că, pe la ora 7,30, coada era deja destul de lungă. Explicaţiile celor care au venit cu noaptea în cap să îşi achite taxele şi impozitele sunt diverse. „Este o datorie a noastră să venim să plătim. Am reuşit acum să strângem nişte bănuţi şi vrem să scăpăm de datorii. În plus, avem şi o reducere”, ne-a spus o doamnă în vârstă de 85 de ani. Cu mai mult umor, alţii ne-au mărturisit că au venit încă din prima zi pentru că parlamentarii au nevoie de bani. „Avem şi reducere, şi scăpăm de o grijă. Aşa ne-am obişnuit, să venim încă din prima zi să plătim. Şi, până la urmă, este şi un mod de a socializa între noi”, ne-a mărturisit un domn.

După ce au stat în frig, oamenii au devenit irascibili atunci când o persoană a vrut să le intre în faţă. Spiritele s-au calmat repede, mai ales că în interior toată lumea a uitat de statul la coadă şi a avut grijă să îşi ia bon de ordine pentru a putea ajunge la unul dintre ghişee. Lucrurile au mers foarte repede, aşa că, în doar 30 de minute, toţi cei aflaţi la coadă au intrat în incinta Direcţiei de Taxe şi Impozite pentru a-şi rezolva treburile.

Conducerea instituţiei ne-a mărturisit că nu are nicio variantă pentru a evita statul la coadă în prima zi de lucru cu publicul. „Noi îi sfătuim, de fiecare dată, să apeleze şi la plăţile on-line. Toate datele se pot obţine doar printr-un singur e-mail sau direct la noi, la ghişeu, unde primesc şi toate informaţiile necesare. În plus, cetăţenii beneficiază de reducerea de 10 la sută până la finalul lunii martie, astfel că nu au niciun motiv să stea la rând încă din prima zi de lucru”, ne-a declarat Daniel Stadoleanu, directorul Direcţiei Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale.       

Conform hotărârilor Consiliului Local, dările locale au fost indexate cu 4,6 la sută faţă de anul 2019. Persoanele fizice beneficiază de o bonificaţie de 10 la sută în cazul impozitului de clădiri, impozitului pe teren şi în cazul impozitului pe mijlocul de transport. Pentru contribuabili persoane juridice: în cazul impozitului de clădiri - 3 la sută, în cazul impozitului pe mijloace de transport - 10 la sută.

Citit 5176 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.