Numărul turiştilor care vizitează Galaţiul, în uşoară creştere

Numărul turiştilor care vizitează Galaţiul, în uşoară creştere
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aproape 10.000 de turişti români şi străini s-au cazat în pensiunile, vilele, şi hotelurile gălăţene în octombrie 2019. Datele Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Galaţi arată o uşoară creştere a numărului turiştilor sosiţi în judeţul nostru în a zecea lună a anului trecut faţă de luna corespunzătoare din 2018. În continuare, şapte din zece locuri de cazare disponibile în Galaţi rămân neocupate.

Sosirile în structurile de primire turistică din judeţul Galaţi, în octombrie 2019, au însumat 9.815 persoane. Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, sosirile turiştilor în octombrie 2019 au înregistrat o creştere cu 4,9 la sută. Totodată, faţă de septembrie 2019, în octombrie au sosit la Galaţi cu 8,7 la sută mai puţini turişti, arată DJS Galaţi.

Majoritatea persoanelor care vin în scop turistic în Galaţi preferă să se cazeze în hotelurile de trei stele (68 la sută), urmate de hotelurile de patru stele (15,3 la sută) şi de unităţile de cazare turistică de două stele (13 la sută).

Din totalul turiştilor veniţi în Galaţi, în octombrie 2019, 1.126 erau cetăţeni străini. „Numărul turiştilor străini sosiţi în Galaţi în luna amintită a crescut cu 17,1 la sută comparativ cu octombrie 2019, în timp ce numărul turiştilor români a crescut cu doar 3,3 la sută. Dintre străini, 90 la sută au fost din Europa, 5,5 la sută, din America de Nord, 3,4 la sută, din Asia, iar restul din ţări de pe alte continente”, se arată într-un document al DJS Galaţi.

În ciuda creşterii moderate a numărului turiştilor, cele mai multe locuri de cazare disponibile în judeţul nostru au rămas în continuare neocupate, în a zecea lună a anului trecut. Concret, 31,7 la sută dintre locurile disponibile au fost ocupate, lucru normal, de altfel, pentru o zonă nedezvoltată din punct de vedere turistic.

Vilele turistice par a fi cele mai rentabile, în acest context, din moment ce 55,8 la sută dintre locurile disponibile în aceste unităţi de cazare au fost ocupate în luna octombrie a anului trecut.

Cazări în apartamente private

Nu în ultimul rând, durata medie a sejurului în judeţul Galaţi a fost de doar 1,8 zile, pe parcursul lunii amintite. Turiştii români au stat au poposit aici 1,6 zile, în medie, în vreme ce media pentru turiştii străini a fost de 2,7 zile.

Dincolo de cifrele oficiale, numărul real al turiştilor care vin în Galaţi este totuşi ceva mai mare. Unele persoane aleg să se cazeze în apartamente private disponibile prin diverse servicii de profil de pe internet. La o simplă căutare găsim 89 astfel de oferte disponibile doar în municipiul Galaţi. Astfel, numărul real al turiştilor poate fi numai estimat.

Citit 3432 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.