Lupul dacic, arborat la Piroboridava (FOTO)

Lupul dacic, arborat la Piroboridava (FOTO)

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
1 comentariu

Un drapel alb pe care e desenat lupul dacic şi tricolorul naţional au fost arborate pe promontoriul unde se află situl arheologic de la Poiana, punct Piroboridava, monument de importanţă naţională. S-a întâmplat pe 9 mai 2018, când a avut loc cea de-a cincea ediţie a „Maratonului Siretului”. Traseul competiţiei a pornit de la Adjudu-Vechi şi a avut ca punct de finish „Cetăţuia” de la Poiana, cum îi spun localnicii acestui loc. A fost sărbătoare, primarul şi localnicii întâmpinându-i cu aplauze pe concurenţi. „Din această zi, la mare înălţime, pe locul cetăţii din trecut, flutură drapelul României şi steagul dacilor, atrăgând atenţia că te afli într-un loc de mare însemnătate istorică”, spun organizatorii maratonului, pe site-ul propriu.

Dornic să pună în valoare acest areal, primarul a amenajat locul cu băncuţe şi câţiva brăduţi. Şi-ar dori un proiect care să pună pe harta turistică antica aşezare de la Piroboridava, unde au fost aduse la lumină vestigii importante: un ulcior cu masca lui Dionysos bătrân, o ceaşcă dacică, ştanţe de bătut monedă, dar şi un inel de aur cu camee de sardonix, care a fost expus în străinătate alături de brăţările dacice de la Sarmizegetusa Regia.

Primarul Ciprian Tudor ne-a arătat cu mândrie fotografiile de la "Maratonul Siretului" şi ne-a mărturisit că, după ce va reuşi să amenajeze aşa cum se cuvine stadionul, plănuieşte să organizeze şi o sărbătoare de ziua comunei. Ar putea fi pe 15 august, de Hramul Sfintei Maria. Însă deocamdată i s-a părut mai important să rezolve problemele vitale ale comunităţii, pentru ca oamenii să se poată bucura cu adevărat, iar primarul să simtă că are ce arăta.

Citit 6725 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2020 19:01

1 comentariu

  • postat de Eugen Joi, 23 Ianuarie 2020 12:04 213.233.108.*** Link la comentariu
    0
    3

    Foarte frumos și drept, așa trebuie sa arate un drapel de țară cu adevăratul simbol de neam.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.