Un drapel alb pe care e desenat lupul dacic şi tricolorul naţional au fost arborate pe promontoriul unde se află situl arheologic de la Poiana, punct Piroboridava, monument de importanţă naţională. S-a întâmplat pe 9 mai 2018, când a avut loc cea de-a cincea ediţie a „Maratonului Siretului”. Traseul competiţiei a pornit de la Adjudu-Vechi şi a avut ca punct de finish „Cetăţuia” de la Poiana, cum îi spun localnicii acestui loc. A fost sărbătoare, primarul şi localnicii întâmpinându-i cu aplauze pe concurenţi. „Din această zi, la mare înălţime, pe locul cetăţii din trecut, flutură drapelul României şi steagul dacilor, atrăgând atenţia că te afli într-un loc de mare însemnătate istorică”, spun organizatorii maratonului, pe site-ul propriu.
Dornic să pună în valoare acest areal, primarul a amenajat locul cu băncuţe şi câţiva brăduţi. Şi-ar dori un proiect care să pună pe harta turistică antica aşezare de la Piroboridava, unde au fost aduse la lumină vestigii importante: un ulcior cu masca lui Dionysos bătrân, o ceaşcă dacică, ştanţe de bătut monedă, dar şi un inel de aur cu camee de sardonix, care a fost expus în străinătate alături de brăţările dacice de la Sarmizegetusa Regia.
Primarul Ciprian Tudor ne-a arătat cu mândrie fotografiile de la "Maratonul Siretului" şi ne-a mărturisit că, după ce va reuşi să amenajeze aşa cum se cuvine stadionul, plănuieşte să organizeze şi o sărbătoare de ziua comunei. Ar putea fi pe 15 august, de Hramul Sfintei Maria. Însă deocamdată i s-a părut mai important să rezolve problemele vitale ale comunităţii, pentru ca oamenii să se poată bucura cu adevărat, iar primarul să simtă că are ce arăta.