Înotăm în promisiuni, deocamdată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă totul va merge bine, la sfârşitul acestui an bazinul olimpic de înot al complexului sportiv Dunărea Galaţi ar putea fi gata să-i primească pe sportivii de performanţă, dar şi pe simplii gălăţeni, care, în prezent, sunt nevoiţi să meargă până la Brăila pentru o tură-două de bazin.

Potrivit datelor prezentate, ieri, de Anamaria Vasiliu, directoarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST), lucrările se vor finaliza în perioada octombrie-noiembrie şi sunt realizate de firma SC Euro Pec SA Galaţi, care a câştigat contractul în urma procedurilor de achiziţii publice.

Valoarea lucrărilor se ridică la 1.350.000 de lei, din care 400.000 de lei sunt destinaţi lucrărilor efectuate la cuva bazinului, iar 950.000 de lei pentru construcţia unei clădiri anexe la bazinul olimpic (grupuri sanitare, duşuri, vestiare, cabinet medical etc).

Dacă această sumă este aprobată şi alocată de la bugetul naţional, din veniturile proprii ale DJST Galaţi, mai exact 143.700 de lei, se doreşte instalarea unui balon pentru acoperirea terenului de minifotbal (pentru meciuri şi în perioada rece), a unor panouri de baschet şi a unei prelate pentru ringul de box din acelaşi complex.

Construit în perioada 1970-1972, bazinul de înot de aici nu a mai fost folosit din 2006, din cauza defecţiunilor la ţevile de apă, dar şi a costurilor foarte mari pentru umplerea şi golirea bazinului.

Interesant este că după ce Galaţiul nu a avut ani de zile nici măcar un bazin de înot, în această iarnă s-ar putea trezi cu cel puţin două nou-nouţe, căci în afară de proiectul anunţat mai sus, mai există şi lucrările de amenajare a bazinului de înot de la Baia Comunală (investiţie a Primăriei), care tot în octombrie-noiembrie ar trebui să fie finalizate.     

Citit 803 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.