100 de persoane au fost EVACUATE după o EXPLOZIE într-o garsonieră din Galați (VIDEO)

100 de persoane au fost EVACUATE după o EXPLOZIE într-o garsonieră din Galați (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Explozie urmată de incendiu într-un bloc de garsoniere din cartierul Micro 39 din Galați. Deflagrația a avut loc într-o garsonieră situată la etajul al treilea. Locatarii s-au speriat îngrozitor și au ieșit afară doar în hainele cu care erau îmbrăcați, în ciuda faptului că era foarte frig.

”Stăteam de vorbă cu vecina și am auzit bubuitura. Ea a zis că este cutremur, dar eram sigură că nu e așa și că este ceva mai rău. Am ieșit afară repede și am văzut că ies flăcări de la etajul trei”, ne-a spus o locatară.

Imediat s-a dat alarma, iar la fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, dar și mai multe echipaje de la ambulanță. Pompierii au acționat imediat pentru lichidarea incendiului și au verificat fiecare garsonieră în parte, astfel încât să nu fie persoane care nu s-au putut evacua.

”În total, au fost evacuate 100 de persoane. Marea lor majoritate s-au autoevacuat, 15 fiind evacuate de pompieri. Explozia a fost urmată de incendiu. Acesta a fost localizat imediat și s-a lucrat la lichidare”, ne-a declarat lt. col. Eugern Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Proprietarul garsonierei, un bărbat în vârstă de 36 de ani, a suferit arsuri și a necesitat transportul la spital.

”A fost adus un bărbat cu arsuri de gradul doi pe membrele superioare, stabil hemodinamic și respirator, cooperant. Va primi îngrijiri medicale de specialitate și va rămâne sub supraveghere medicală”, ne-a declarat dr. Sorina Munteanu, medic UPU-SMURD Galați.

Alte patru persoane au necesitat asistență medicală la fața locului, având ușoare intoxicații cu fum și atac de panică.

Vecinii bărbatului susțin că acesta folosea butelii de campanie în apartament și că, cel mai probabil, a făcut o improvizație care a dus la o acumulare de gaze. ”Avea două butelii de campanie. Probabil de la ele, că le folosea necorespunzător. Are foarte multe haine și gunoaie în apartament”, ne-a povestit un locatar.

După ce pompierii au lichidat incendiul și au aerisit imobilul, locatarilor li s-a permis să revină în case, dar cei mai mulți au ales să-și petreacă noaptea la rude. Singurii care nu au primit permisiunea de a reveni în propriile case sunt cei care locuiau în garsonierele învecinate cu cea în care a avut loc deflagrația, atât în laterale, cât și cei de la etajul superior și cel inferior. Și asta pentru că reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții trebuie să verifice dacă pereții garsonierelor aflate în imediata vecinătate au fost sau nu afectați.

Celor care nu au avut unde să-și petreacă noaptea li s-au pus la dispoziție locuințe sociale.

Pompierii au demarat o anchetă și urmează să stabilească cauza exactă a deflagrației.

Citit 20356 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.