Şi Gospodărire Urbană încalcă regulile

Şi Gospodărire Urbană încalcă regulile
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap si celelalte autorităţi publice centrale şi locale au obligaţia să asigure, potrivit Legii 448/2006, condiţiile necesare pentru integrarea si incluziunea socială a persoanelor cu handicap.

S-ar putea da nenumărate exemple despre cum nu se aplică legea în Galaţi, dar, totodată, există situaţii când, chiar şi în contextul aplicării ei, se găsesc suficiente persoane iresponsabile care să o încalce.

În spaţiile de parcare private sau publice, aproximativ patru la sută din numărul total al locurilor le este destinat persoanelor cu handicap, pentru a le facilita, astfel, accesul la obiectivele de interes public. Aceste locuri, deşi  delimitate prin marcaje şi indicatoare informative, sunt adesea şi cele mai vânate de către diverse persoane, care, deşi nu posedă legitimaţia care să ateste existenţa vreunui dizabilităţi, dau dovadă de suficientă indolenţă încât să le ocupe abuziv. Exemplul cel mai clar îl reprezintă cele 125 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54.300 de lei, aplicate la nivelul municipiului Galaţi, în decursul anului trecut.

Din păcate, numărul sancţiunilor nu reflectă întocmai realitatea, deoarece, de multe ori, cei care ocupă aceste locuri nu ajung în atenţia Poliţiei Locale. Sigur, hoţul neprins este negustor cinstit, indiferent de haina pe care o îmbracă, fie ea şi cea a autorităţilor. Şi iată cum, chiar în faţa Primăriei municipiului Galaţi, unul dintre autoturismele societăţii Gospodărire Urbană ocupă singurul loc destinat acestei categorii de persoane, într-o parcare goală. Facem precizarea că în parbrizul maşinii nu exista niciun permis de parcare care să ateste existenţa acestui drept.

Pentru o asemenea faptă, conducătorii auto riscă sancţiuni cuprinse între 700 şi 1.500 de lei, lucru pe care cei care se ocupă de folosirea şi funcţionarea locurilor de parcare ar trebui să-l cunoască foarte bine. Însă, din poziţia celor care blochează roţi, probabil că lucrurile se văd şi se fac diferit!

Citit 2433 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2020 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.