Gălăţenii veniţi din Italia iau cu asalt oraşul. Convoi după convoi, dinspre frontieră

Gălăţenii veniţi din Italia iau cu asalt oraşul. Convoi după convoi, dinspre frontieră
Evaluaţi acest articol
(56 voturi)

În ciuda apelurilor făcute de autorităţi, prin care cetăţenii români erau rugaţi să nu mai vină din străinătate, mai ales din zonele afectate de coronavirus, mii de persoane au trecut graniţa în ultimele 48 de ore.

Cei care au ajuns în România prin punctele terestre ale frontierei au fost însoţiţi de maşini de Poliţie sau Jandarmerie până în localităţile de domiciliu, unde au fost internaţi în centrele speciale de carantină. Galaţiul nu a făcut excepţie de la regulă, aşa că, până joi la ora 15,00, erau deja internate în centrele de carantinare 25 de persoane, iar 643 se aflau în izolare la domiciliu.

Autorităţile se aşteaptă însă ca numărul acestor persoane să crească în zilele următoare. "Nu avem date certe, dar din informaţiile de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, vin în cascadă, convoi după convoi, inclusiv spre Galaţi. Tocmai de aceea am făcut apel la toate persoanele din judeţul Galaţi care au rude în străinătate să le recomande să rămână în străinătate, pentru că, atunci când vin în ţară, vor intra în carantină. Măsura este obligatorie, iar în momentul de faţă, la Galaţi, noi nu ne jucăm. Am dat dispoziţie Poliţiei şi Jandarmeriei să intervină atunci când situaţia o impune", ne-a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Tocmai pentru că se aşteaptă ca numărul gălăţenilor care vor fi obligaţi să stea în carantină să crească, autorităţile au demarat deja procedurile pentru închirierea unor unităţi de cazare, pe care să le transforme în centre de carantinare. "În cursul zilei de miercuri, am trimis o adresă către toate unităţile de cazare din judeţul Galaţi, cerându-le să sprijine efortul autorităţilor, prin încheierea unor contracte de închiriere, pentru a crea mai multe locuri în centrele de carantină. Până în prezent, am primit şase confirmări. Unul dintre subprefecţi este la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi coordonează de acolo încheierea contractelor cu unităţile de cazare din judeţul Galaţi, lucrează împreună cu reprezentanţii DSP la contracte. Vă putem spune că avem 51 de camere cu baie proprie şi 27 de camere cu baie comună. Am solicitat şi Primăriei Municipiului Galaţi să ne ajute cu identificarea unor spaţii suplimentare, în funcţie de afluxul persoanelor care vin din Italia, pentru că, din păcate, sunt foarte mulţi pe drum în momentul de faţă", a completat Avrămescu.

Conform directivelor de la nivel central, unităţile de cazare vor fi închiriate de autorităţile locale. "Toate contractele  sunt de închiriere, nu sunt pro-bono, sunt contracte care au un tarif de închiriere, stabilit la nivel naţional", a conchis prefectul judeţului Galaţi.

Citit 36732 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 00:02

7 comentarii

 • postat de Covid Densusianu
  Sâmbătă, 14 Martie 2020 00:21
  5.13.165.***
  Chestia sinistra este ca au tot intrat pe la Oancea cel putin doua saptamani pana cand s-au trezit otoritale. De altfel, pana sa interzica si Guvernul Moldovei traficul aerian dinspre Italia (a facut-o mai tarziu decat Romania) nenumarate personaje cu trolere cat sifonierul s-au imbarcat in autogara din Galati, in microbuzele care fac transport regulat spre Bucuresti. Culmea ironiei este ca au calatorit inclusiv cu microbuzul devenit celebru din cauza cetateanului in varsta si el venit din Italia, in prezent bolnav. Contactii (cei care au calatorit cu el) nu au fost gasiti nici in ziua de azi. Surprinzator n-au existat genul de consecinte care sa previna recidiva asa ca istoria s-a tot repetat doar ca in datile urmatoare in anonimat. Ca doar microbuzele nu sunt avioane asa ca repatriatii pe ruta ocolitoare (via Rep. Moldova) nu au fost intrebati cine sunt si de unde vin. Fireste ca nu sunt in carantina si sa speram ca sunt sanatosi si ca vor ramane asa. Altfel...
  1
  6
  Raportează
 • postat de as
  Vineri, 13 Martie 2020 21:38
  5.13.241.***
  Frumusanu, ce rezolvi scriind aici? Suna la politie!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Frumuseanu
  Vineri, 13 Martie 2020 11:31
  82.137.13.***
  ATENTIE !
  In Frumușița sunt veniți, chipurile, din Germania, dar cu mașini înmatriculate în Italia.
  Sătenii știu sigur că sunt veniți din Italia.
  Se plimba nestingheriți prin sat.
  ATENȚIE.
  2
  60
  Raportează
 • postat de Galateanul
  Vineri, 13 Martie 2020 11:28
  81.12.150.***
  ATENTIE !

  VerificaTI la Frumusita. Au venit chipurile din Germania, dar au masini de Italia.
  Se plimba cu "mandrie " prin sat.

  ATENTIE !!!
  1
  55
  Raportează
 • postat de Anonim
  Vineri, 13 Martie 2020 11:24
  82.208.137.***
  Se intoarce diaspora sa isi ia tara inapoi. Vin sa isi vada partidul votat in actiune... A... Stai un pic... Catu si-a depus mandatul. PNL nu e in stare sa vina cu un guvern. Poate vine iar ciuma rosie la guvernare si pleaca si diasporenii inapoi de unde unde au venit cu tot cu virus.
  34
  41
  Raportează
 • postat de merlot
  Vineri, 13 Martie 2020 09:19
  93.122.250.***
  Cei care provin din Spania, regiunea Madrid, au voie să infecteze populația.
  9
  35
  Raportează
 • postat de Coron
  Vineri, 13 Martie 2020 08:52
  79.116.97.***
  Pai nu e clar ca sunt purtatori????Acum sigur vor iesi un sfert de ora prin magazin sa isi ia de mancare si gata tot orasul e infectat.De coronavirus poate scapam,de prostie niciodata!!!!
  4
  81
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.