Gălăţenii din ”ghetouri” au apă în faţa blocului!

Gălăţenii din ”ghetouri” au apă în faţa blocului!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Oamenii care locuiesc în două blocuri-problemă au de joi, 19 martie, apă potabilă. Nu în apartamente, aşa cum ar fi normal, ci la o cişmea amplasată în stradă, singura soluţie identificată de angajaţii Apă-Canal pentru punerea de urgenţă în aplicare a hotărârii de rebranşare a datornicilor pe fondul pandemiei de COVID-19. Astfel, la blocurile G2 şi G4, imobile unde furnizarea apei potabile fusese sistată din cauza datoriilor uriaşe, s-a realizat, în zona căminului de branşament, un punct exterior de alimentare cu apă pentru locatari. A fost unica posibilitate, susţin angajaţii companiei Apă-Canal, deoarece instalaţiile interioare fac imposibilă branşarea individuală.

"Menţionăm că în cazul acestor două blocuri, cuprinse în asociaţiile 402 şi respectiv 414, branşamentele şi instalaţiile interioare comune sunt distruse, imposibil de repus în funcţiune pentru alimentarea cu apă a garsonierelor, şi nu sunt soluţii tehnice pentru executarea de branşamente individuale. Subsolurile sunt pline de dejecţii, instalaţiile interioare sunt neîntreţinute, avariate, punând în pericol sănătatea oricărei persoane care intră în acestea", precizează reprezentanţii Apă-Canal.

Conform legii, cei care ar fi trebuit să se ocupe de întreţinerea instalaţiilor sunt locatarii şi asociaţiile care, însă, nu au făcut niciun demers pentru a păstra în bune condiţii infrastructura de utilităţi din cele două imobile ce pot fi catalogate cu uşurinţă drept bombe biologice.

 

Citit 3178 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.