Gălățeanca Dana Hâncu ne face izolarea mai ușoară

Gălățeanca Dana Hâncu ne face izolarea mai ușoară
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Poate că niciodată nu a simțit mai abitir omenirea, ca în această perioadă, cât de mult depindem unii de alții. Trăim într-o permanentă țesătură socială, în care fiecare își aduce aportul, mai mult sau mai puțin. Unii o fac pentru că trebuie, alții o fac pentru că vor. Cei din urmă ne sunt cu adevărat indispensabili și sunt exemple demne de urmat.

Unul dintre ei este și gălățeanca Dana Hâncu, de profesie jurist, care de ani buni ni s-a dedicat nouă, cetățenilor, fiind mereu implicată în acțiuni de voluntariat. A creat deja o tradiție din organizarea târgurilor tematice, unde sunt puse la vânzare diverse obiecte meșterite de copii, întreaga sumă strânsă ajungând la oamenii vulnerabili. Evident că mai ales acum, când suntem atât de greu încercați, Dana nu a putut sta deoparte. Ea a pus bazele unui proiect, atât de necesar nouă, tuturor, nevoiți să stăm izolați. Este vorba despre crearea unei baze de date, la care poate avea acces oricine, în care a inclus de la firme care pot asigura livrarea produselor alimentare sau de igienă, până la cele care pot oferi servicii medicale la domiciliu.
"Am pus bazele acestui proiect săptămâna trecută. În weekend am lucrat cel mai mult. Există două liste, una dedicată activităților comerciale, de unde pot fi cumpărate legume, fructe, produse de panificație, inclusiv ciorbe, lapte și ouă, dar și produse de igienă și articole de papetărie. În cea de-a doua listă, se găsesc serviciile, însemnând suport în realizarea temelor, spălătorie și curățătorie, precum și servicii medicale", ne-a spus Dana, care speră ca proiectul său să se extindă la nivel național.
Alte două orașe, Brăila și Tecuciul, i-au urmat deja exemplul, având propria lor bază de date, și avem convingerea că ele se vor înmulți considerabil, predându-și reciproc ștafeta.
Între timp, baza de date dedicată gălățenilor este actualizată zilnic, iar cei care vor să se înscrie o pot contacta pe Dana Hâncu atât pe pagina personală de Facebook, cât și pe grupul pe care l-a creat în același scop (https://www.facebook.com/groups/413055522895886/permalink/416376092563829/). În prezent, s-au înscris 80 de firme care pot asigura livrarea de produse la domiciliu și 148 care oferă tot felul de servicii, menite să ne ofere confort în tot timpul acestei perioade. De asemenea, pe grupul de pe Facebook s-au înscris și voluntari dispuși să livreze gratuit produse, indiferent dacă este vorba despre mâncare sau medicamente.
Cei interesați pot găsi aici toate informațiile necesare ale celor care stau la dispoziția cetățenilor, în această perioadă.

Citit 3998 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2020 10:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.