Noile pensii de invaliditate se rezolvă fără prezenţa solicitantului

Noile pensii de invaliditate se rezolvă fără prezenţa solicitantului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19, Casa Judeţeană de Pensii Galaţi (CJP) anunță noi măsuri referitoare la cazurile noi de pensii de invaliditate.

Documente şi cerere trimise prin poştă

Pentru cazurile noi, expertizarea nu mai presupune prezenţa fizică a solicitantului în cabinetul de expertiză, ci se va fundamenta strict pe baza documentelor medicale. Solicitantul trebuie să trimită cererea de expertizare medicală completată şi semnată, documentele medicale în copie, dar şi o declaraţie pe proprie răspundere că aceste copii sunt conforme cu originalul. Toate acestea vor fi depuse în plic sigilat la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi din str. Stiinţei nr. 97 (pentru persoanele arondate cabinetelor de expertiză din Galaţi) sau la Casa Locală de Pensii Tecuci din bulevardul Victoriei nr. 33 (pentru persoanele arondate cabinetului de expertiză din Tecuci). De asemenea, actele pot fi trimise prin poştă, la aceleaşi adrese.

Cererile se pot descărca de pe site-ul www.cjpgalati.ro.

Totodată, se pot obţine informaţii la telefoanele 0236414354 şi 0236410150 sau pe e-mail la adresele: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pentru Tecuci.

În cerere, va fi menţionat un număr de telefon/adresă de e-mail, la care persoana va primi ulterior numărul de înregistrare a solicitării privind expertizarea medicală.

"În maximum trei zile, cererea şi documentele medicale vor fi transmise către cabinetele de expertiză medicală, conform arondării teritoriale. Deciziile medicale vor fi transmise solicitantului prin poştă, cu confirmare de primire. Alte informaţii suplimentare vor fi afişate pe site şi la sediul instituţiei", se arată în comunicatul semnat de directoarea CJP Galaţi, Ana Denis Aramă.

 

Citit 5358 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.