ALARMANT: Situație dramatică din cauza coronavirusului. 31 din cei 40 de gălăţeni decedați provin din centrele de bătrâni

ALARMANT: Situație dramatică din cauza coronavirusului. 31 din cei 40 de gălăţeni decedați provin din centrele de bătrâni
Cele mai multe decese au fost la căminul ”Sf. Ilie”
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Situație din ce în ce mai dramatică la cele două cămine de bătrâni din Galați , aflate în carantină după ce s-au confirmat multe persoane infectate cu coronavirus. Cea mai neagră statistică este la centrul privat de îngrijire "Sf. Ilie", unde au fost confirmate cu COVID-19 peste 120 de persoane, atât bătrâni, cât și angajați.

Aici au fost înregistrate până acum 27 de decese. Ultimele patru au fost raportate duminică dimineață, fiind vorba despre două femei, de 81, respectiv, 85 de ani, și doi bărbați de 87, respectiv, 91 de ani.

Totodată, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că s-au înregistrat trei noi decese și la căminul "Sf. Spiridon", aflat în subordinea Primăriei Galați. Aici, au fost testați pozitiv 28 de bătrâni, patru dintre ei pierzându-și până acum viața. Ultimele trei decese au fost raportate și de Grupul de Comunicare Strategică, fiind vorba despre trei bărbați, de 83, 87 și 98 de ani.

Grupul de Comunicare Strategică a mai raportat, sâmbătă seară, un deces în județul Galați. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a ajuns, pe 20 aprilie, la Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci. În aceeași zi s-a confirmat infectarea cu coronavirus. Bărbatul, care prezenta dispnee și modificări auscultatorii pulmonare, a stat internat două zile la Tecuci, iar pe 22 aprilie a fost transferat la Terapie Intensivă la Spitalul Județean din Galați. Două zile mai târziu, bărbatul, care avea diabet zaharat de tip II și obezitate, a pierdut lupta cu virusul.

CITEȘTE ȘI: Încă 401 români au fost infectați cu coronavirus

Astfel, numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului în județul Galați a ajuns la 40, din cele 355 confirmate pozitiv până acum.

Direcția de Sănătate Publică are însă și vești bune. Datele arată că, până acum, 132 de persoane s-au vindecat și au fost externate din spitale.

De asemenea, datele oficiale arată că în județul nostru au fost efectuate până acum 2.361 de teste, 215 fiind prelucrate doar în weekend.

În județul Galați mai erau, pe 26 aprilie, la ora 13.00, 382 de persoane în izolare, cu 64 mai puține față de raportarea de vineri. A crescut însă numărul persoanelor internate în centrele de carantină. Astfel, duminică erau internate 566 de persoane, cu 54 mai multe față de raportarea de vineri.

CITEȘTE ȘI: Transmitere comunitară a coronavirusului în două cartiere gălățene

Citit 8771 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.