Gălăţeni în cursă pentru copiii cu autism

Gălăţeni în cursă pentru copiii cu autism
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

150 de alergători români din întreaga ţară şi nu numai vor lua startul la ultramaratonul Mării Negre, pe 2 mai, nu pe plaja din Mamaia, ci din propriile sufragerii sau curţi. Printre sportivii care vor lua parte la această cursă inedită se află şi 12 gălăţeni, participanţi cu tradiţie la astfel de competiţii umanitare.

Ultramaratonul "Autism 24 de ore Marea Neagră", eveniment destinat sprijinirii financiare a copiilor cu autism, nu va lua o pauză nici în acest an, marcat de pandemia de COVID-19, cu multele sale restricţii. Startul alergării la care sunt aşteptaţi să participe 150 de competitori din întreaga ţară va fi dat sâmbătă, 2 mai, la ora 10,00, și va fi transmis în direct pe Facebook și pe Youtube, iar finişul va avea loc duminică, la finalul celor 24 de ore de alergare. Participanţii își vor putea alege traseul de alergare și acesta poate fi: în casă, pe bandă de alergare, pe terasă, pe acoperișul blocului, în curtea casei și pe orice alt traseu care îndeplinește condițiile legale pentru această perioadă.

Gălăţeni aliniaţi la start

Galaţiul nu va lipsi nici în acest an din grila de start a competiţiei, urmând să fie reprezentat de mai mulţi alergători care au creat tradiţie prin participarea şi implicarea în activităţi caritabile. Militarul Laurenţiu Cobzaru, Eugenia Toma, Aurelian Podaşcă, Ionuţ Severin, Ana Gaiu, Laurenţiu Vieru, Nicuşor Ilie, Daniela Marin, Iulian Stratulat, Ana Almond, Maricel Andronache, Cristi Ochiu, dar şi pompierul brăilean Costel Mazâlu sunt maratoniştii care sâmbătă vor lua startul de la domiciliu. "Eu voi alerga în curtea din faţa blocului, apoi mă voi muta în parcarea din spate. Seara voi continua să alerg în casă. Alături de mine va alerga şi domnul Marcel Manole, de la Poliţia Locală. Nu este înscris în competiţie, dar îmi va ţine companie", ne-a precizat Laurenţiu Cobzaru.

Platformă de terapie și suport emoțional

Evenimentul, desfăşurat pentru prima dată în astfel de condiţii, are scop caritabil și urmărește strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism. "Platforma va fi prima resursă reală și practică pentru familiile copiilor cu autism din România. Există cărți, site-uri, cursuri, povești și o mulțime de resurse teoretice, dar nimeni nu a realizat o platformă unde să prezinte demonstrativ familiilor lecții și materiale video practice de desfășurare a ședințelor terapeutice. Va reprezenta o resursă importantă pentru multe familii, care nu au mii de euro să plătească psihologi pentru a le asigura copiilor o terapie corectă. Cu siguranță, întreaga energie a evenimentului va fi una specială și majoritatea participanților vor încerca să-și descopere noi limite și să-și dovedească că pot mai mult decât ar fi bănuit", declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Alerg24h.

Cele mai ciudate locuri de alergare

Printre cele mai ciudate locuri, care au fost alese deja de participanți ca trasee de alergare pentru atingerea celor 100 de kilometri sunt: baia unui apartament de bloc, terasa apartamentului, garajul unei case, alergatul în jurul mesei din sufragerie, terasa blocului, iar un alergător și-a amenajat un traseu între aragaz și mașina de spălat. Participanții vor avea la dispoziție, ca la orice concurs care se respectă, număr de concurs, clasament online, medalie de finişer și diplomă de participare.

"Cu siguranță, bătălia și ambiția care se va da între toți participanții va fi una cu adevărat epică, având în vedere că întregul eveniment se întinde pe durata a 24 de ore, iar regula este că fiecare alergător să adune minimum 100 de kilometri în cele 24 de ore, pentru a primi medalia la final", declară organizatorul.

Nume importante aflate la start

La startul competiției se vor afla cei mai buni ultramaratoniști din întreaga țară, iar la eveniment vor participa și români din întreaga Europă, care vor alerga în izolare, din Anglia, Spania și Italia. Un caz mai special este cel al profesorului de matematică Dan Toropu din Suedia, care va alerga cele 24 de ore alături de prieteni și apropiați într-un parc, pe un traseu special amenajat pentru eveniment.

"Parfumul întregului eveniment este unul cu adevărat special și vom încerca ca prin efortul tuturor participanților să putem demonstra că această comunitate a alergătorilor rămâne unită și în astfel de cazuri în care izolarea în casă reprezintă un mod de viață. Evenimentul vorbește în primul rând despre alergare, despre prietenie și despre legăturile umane care se realizează între oameni, chiar și atunci când sunt la distanță unii de alții", declară psihologul Adrian Gemănaru.

Transmisie online 24 de ore

"Întregul eveniment va fi transmis online pe rețele sociale, timp de 24 de ore, prin intermediul unui studio amenajat special pentru acest eveniment sportiv. Pe timpul celor 24 de ore vor fi transmisii online din diferite locații ale participanților, vor fi analize și dezbateri privind evoluția concurenților și interviuri cu alergătorii aflați pe traseu", conchide organizatorul evenimentului de la acest sfârşit de săptămână.

Citit 2529 ori Ultima modificare Marți, 28 Aprilie 2020 20:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.