Ce îi face pe gălăţeni fericiţi, în plină pandemie (FOTO)

Ce îi face pe gălăţeni fericiţi, în plină pandemie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ultimele două luni au fost grele pentru noi toţi, indiferent dacă am fost sau nu izolaţi la domiciliu. Anxietatea ni s-a accentuat, teama pentru ziua de mâine, la fel, iar pericolul îmbolnăvirii noastre sau a celor dragi a fost şi rămâne permanent. Cu toate acestea, unii dintre gălăţeni au găsit motive de bucurie în jurul lor sau, atunci când nu le-au găsit, le-au creat. Dacă vă plac exemplele noastre şi doriţi să contribuiţi la transformarea acestui articol într-o rubrică permanentă, vă aşteptăm mesajele, însoţite de fotografii, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Doina Meran este psiholog, lucrează la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, iar din 11 martie, de când s-au închis şcolile, a fost obligată să rămână acasă. Fiind un om foarte activ, îndrăgostită de mare şi de călătorii, autoizolarea i s-a părut greu de îndurat, dar are norocul de a avea, la parterul blocului din Micro 21 unde locuieşte, o minunată grădină de trandafiri, în care pune suflet şi muncă de ani buni. "Noroc de grădină, că am făcut şi mişcare, am luat şi aer, iar mai ales acum, de când au început florile să se deschidă, e o nebunie", mărturiseşte Doina. Trandafirii sunt majoritatea englezeşti, din soiul David Austin, urcători, perfecţi pentru grădini romantice, dar Doina a mai plantat şi alte soiuri, îngrijindu-le pe toate cu mult drag. Alături de familie, din care face parte şi răsfăţatul beagle Ozzy, şi el supărat că nu poate alerga pe malul mării, grădina cu trandafiri este bucuria care o ajută pe Doina să treacă mai uşor peste perioada aceasta zbuciumată.

Ramona Cotârleţ este corector, fiind colega noastră de redacţie de aproape 18 ani. În vremuri normale, Ramona se întâlneşte des cu prietenii, pleacă împreună în călătorii, joacă jocuri de societate. Găteşte nemaipomenit (aici, şi noi suntem martori), pictează pe unghii, este, într-un cuvânt, un om cu multiple pasiuni, pe lângă cea pentru limba română. De când cu pandemia, deşi vine zilnic la birou, a simţit nevoia să îşi umple în mod constructiv timpul şi, după-amiezile şi în weekend, împreună cu soţul ei, Marius, s-au apucat să înfrumuseţeze grădina blocului din Micro 38, unde locuiesc. Au plantat flori, ba au făcut chiar şi ghivece improvizate, unde suspendate, ghidându-se după tutoriale găsite online. Ce a ieşit din mâinile lor, puteţi admira în fotografii. O oază de frumos, de care acum se bucură şi vecinii.

Renata Mototolea este inginer agronom la Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor Galați. Treaba cu autoizolarea nu prea merge, când lucrezi în agricultură sau domenii conexe, plantele nu aşteaptă să treacă pandemia, îşi văd de treaba lor şi trebuie verificate, în teren. Bucuria Renatei este să vadă că plantelor le merge bine, asta o ajută să treacă peste stresul specific situaţiei absolut delicate în care ne aflăm. Ieri, bucuria ei a fost un câmp de grâu de la Slobozia Conachi, despre care a spus că arată "binişor, în condiţiile care sunt", adică seceta prelungită, care a obligat fermierii să irige, acolo unde există posibilitatea.

 

Citit 3433 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.