Sute de şoferi vitezomani şi beţi, pe străzile Galaţiului

Sute de şoferi vitezomani şi beţi, pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În condiţiile în care, în perioada stării de urgenţă, circa 250 de participanţi la trafic erau amendaţi zilnic pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, numai în primele trei zile ale stării de alertă, numărul gălăţenilor sancţionaţi pentru că au sfidat regulile rutiere a depăpăşit 850. Ieşiţi din "izolare", şoferii au călcat cu sutele pedala de acceleraţie şi s-au urcat cu zecile beţi la volan, punând în pericol grav siguranţa traficului.

Şoferilor şi pietonilor din Galaţi nu le-a trebuit mult să revină la vechile metehne legate de încălcarea regulilor rurtiere. După două luni de relaxare, determinate de restricţiile de circulaţie care i-au forţat să stea în case şi să nu iasă decât pentru treburi urgente, gălăţenii au reumplut statisticile cu sancţiuni, indiferent dacă au ales deplasarea cu maşina sau pe jos. Nu mai puţin de 855 de amenzi au fost date în perioada 15-17 mai de poliţiştii de la Circulaţie, care s-au aşteptat la o avalanşă nu doar de maşini pe şoselele judeţului, dar şi la una de abateri.

Peste 600 de vitezomani

Timp de două luni, radarele au fost "scoase din priză", pentru că filtrele rutiere au fost angrenate în acţiunile de monitorizare a respectării restricţiilor impuse de starea de urgenţă, Ei bine, numai în primele trei zile de "relaxare", aparatele au înregistrat 610 încălcări ale regimului legal de viteză, care s-au tradus în tot atâtea amenzi. 48 de şoferi care s-au grăbit mult prea tare au rămas fără permisele de conducere. Alte 24 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto care se urcaseră "uşor băuţi" la volan, toţi fiind nevoiţi să predea carnetele pe perioade cuprinse între 30 şi 90 de zile. Alţi 15 şoferi au devenit pietoni pentru alte genuri de abateri rutiere.
"Totodată, au fost efectuate 850 de testări alcoolscopice şi două testări pentru substanțe psihoactive, fiind constatate 12 infracţiuni, dintre care şapte pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și cinci pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Weekendul trecut a fost marcat şi de evenimente rutiere grave, produse ca efect al încălcării normelor rutiere privind consumul de alcool şi neacordarea de prioritate. Un tânăr a murit după ce maşina în care se afla a căzut în albia unui râu, iar alte cinci persoane au fost rănite într-un impact violent produs la câţiva kilometri de Galaţi.

 

Citit 3188 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Mai 2020 00:18

5 comentarii

 • postat de Tică
  Miercuri, 20 Mai 2020 21:39
  79.68.163.***
  @libertate , ai gresit locul unde sa postezi comentariul tau , cred ca esti rătăcit de atata libertate
  1
  0
  Raportează
 • postat de libertate
  Miercuri, 20 Mai 2020 17:34
  89.137.136.***
  Fara declaratii pe teritoriul Romaniei! Doar respectarea regulilor in toate spatiile inchise, mentinuta distanta fizica, fara grupuri de persoane. Cine ingradeste dreptul de libera circulatie si libertate e dictator si dictatorii trebuie pedepsiti aspru de catre popor! Oricine sa fie responsabil si sa se protejeze altfel va lua virusul si va muri sau daca sistemul imunitar bun va trai!
  4
  7
  Raportează
 • postat de ROMANIA NORMALA ?!
  Miercuri, 20 Mai 2020 11:49
  77.111.247.***
  Cand au primit ordin de la guvern sa terorizeze si sa amendeze populatia nevinovata, politistii erau pe strazi cu sutele !!!
  Acum, cand trebuie sa-si faca serviciul in mod NORMAL, nu mai gasesti niciunul pe strada !!!

  Pericolul pe care il reprezinta O PARTE dintre soferi (acei binecunoscuti cocalari drogati, beti si tupeisti) a atins cote MAXIME.
  Incepand de la ocuparea integrala a trotuarelor atunci cand isi parcheaza masina sau cu blocarea unor cai de acces stramte, obligand pe ceilalti soferi sau pe pietoni sa treaca prin spatiul verde ca sa isi poata continua deplasarea si continuand cu cutiile de bere si de pizza aruncate in parcari sau pe trotuare, dupa ce au fost consumate prin masini si...MAI GRAV...continuand cu conducerea iresponsabila si agresiva in mod bolnav...CU VITEZE MARI ...DROGATI...BETI...DESCREIERATI...toti acesti soferi isi vad linistiti de apucaturile lor de cocalari, constienti fiind de LIPSA ABSOLUTA a oricarui politist !

  Interesant este ca acest guvern care considera ca facand parte dintr-o ROMANIE NORMALA scoaterea pe strazi, impotriva populatiei, a zeci de mii de politisti si jandarmi si a armatei echipate pentru razboi, pentru amendarea cu 200 de milioane de lei a unei pensionare care nu a inteles cum trebuia sa completeze acele mizerii de declaratii atunci cand trebuia sa iasa din casa (2 ORE PE ZI !!!) ca sa mearga pana la piata ... intelege ca face parte din aceeasi ROMANIE NORMALA (pe care ne-a promis-o presedintele, atunci cand ne implora sa-l realegem...) sanctionarea in mod ridicol sau...NESANCTIONAREA DELOC ...a acestor soferi criminali care provoaca toate accidentele infioratoare pe care le stim cu totii, accidente al caror numar de morti depaseste de multe ori numarul de morti al acelei pandemii pentru care a stat arestata la domiciliu toata populatia Romaniei pentru 2 luni de zile din viata !!!
  Daca pentru NICIUN MOTIV au fost luate acele masuri impotriva intregii populatii NEVINOVATE a ...ROMANIEI NORMALE, atunci impotriva acestori soferi criminali (O MICA PARTE DINTRE SOFERI !) ce masuri socoteste potrivit guvernul sa ia ...?!!!
  6
  20
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 20 Mai 2020 11:00
  62.231.94.***
  SUNTEM IN LUNA MAI 2020. Se finalizeaza lucrarile la drumul prin curtea Politiei de Frontiera ? "Asocierea Constructa Mecanique SRL - Obercons Comp SRL a câştigat, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul pentru amenajarea unei artere de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri”. Este vorba despre celebrul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră.
  Valoarea contractului este de 4.029.939 de lei fără TVA. Cert este că, dacă, până în mai 2020, Primăria municipiului Galaţi nu va realiza artera de legătură prin curtea Poliţiei de Frontieră, atunci terenul de 8.602 metri pătraţi, pe care drumul ar trebui să-l străbată, se va întoarce de drept în domeniul public al statului. Şi praful se va alege de investiţia pentru care autorităţile fac demersuri din 2005 încoace! Deci in luna mai 2020 terenul se intoarce in domeniul public al statului. Sau interesul a fost ca Politia de Frontiera sa-si ,, vada sacii in caruta" (statia de carburant, platforma acesteia, rampa necesara pt. spalarea autovehiculelor si caile de acces la obictivele din incinta) pe banii primariei , ce ma conteaza restul lucrarilor...asa va ramane pana la urmatoarea interventie (daca va fi). Nu se doreste sa fie deranjate de trafic ,,linistea" birourilor , pentru ca asa vor muschiul lor. Se putea degreva de aglomeratie de pe Bvd. Otelarilor si str. Victor Valcovici, care la ore de varf (mai ales intervalul orar 15-18) sun sufocate de trafic. Pacat, mare pacat"
  0
  9
  Raportează
 • postat de Bună
  Miercuri, 20 Mai 2020 06:14
  5.102.7.***
  Mare invazie de viitori pensionari speciali pe străzi. Actualii șpăgari vor cauta nodul în papură și de ce nu ai șapcă.
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.