Sute de şoferi vitezomani şi beţi, pe străzile Galaţiului

Sute de şoferi vitezomani şi beţi, pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În condiţiile în care, în perioada stării de urgenţă, circa 250 de participanţi la trafic erau amendaţi zilnic pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, numai în primele trei zile ale stării de alertă, numărul gălăţenilor sancţionaţi pentru că au sfidat regulile rutiere a depăpăşit 850. Ieşiţi din "izolare", şoferii au călcat cu sutele pedala de acceleraţie şi s-au urcat cu zecile beţi la volan, punând în pericol grav siguranţa traficului.

Şoferilor şi pietonilor din Galaţi nu le-a trebuit mult să revină la vechile metehne legate de încălcarea regulilor rurtiere. După două luni de relaxare, determinate de restricţiile de circulaţie care i-au forţat să stea în case şi să nu iasă decât pentru treburi urgente, gălăţenii au reumplut statisticile cu sancţiuni, indiferent dacă au ales deplasarea cu maşina sau pe jos. Nu mai puţin de 855 de amenzi au fost date în perioada 15-17 mai de poliţiştii de la Circulaţie, care s-au aşteptat la o avalanşă nu doar de maşini pe şoselele judeţului, dar şi la una de abateri.

Peste 600 de vitezomani

Timp de două luni, radarele au fost "scoase din priză", pentru că filtrele rutiere au fost angrenate în acţiunile de monitorizare a respectării restricţiilor impuse de starea de urgenţă, Ei bine, numai în primele trei zile de "relaxare", aparatele au înregistrat 610 încălcări ale regimului legal de viteză, care s-au tradus în tot atâtea amenzi. 48 de şoferi care s-au grăbit mult prea tare au rămas fără permisele de conducere. Alte 24 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto care se urcaseră "uşor băuţi" la volan, toţi fiind nevoiţi să predea carnetele pe perioade cuprinse între 30 şi 90 de zile. Alţi 15 şoferi au devenit pietoni pentru alte genuri de abateri rutiere.

"Totodată, au fost efectuate 850 de testări alcoolscopice şi două testări pentru substanțe psihoactive, fiind constatate 12 infracţiuni, dintre care şapte pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și cinci pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Weekendul trecut a fost marcat şi de evenimente rutiere grave, produse ca efect al încălcării normelor rutiere privind consumul de alcool şi neacordarea de prioritate. Un tânăr a murit după ce maşina în care se afla a căzut în albia unui râu, iar alte cinci persoane au fost rănite într-un impact violent produs la câţiva kilometri de Galaţi.

 

Citit 3505 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Mai 2020 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.