Agendă plină pentru pensionari

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna care începe va fi una cu „agendă plină” pentru pensionarii gălăţeni.

Astfel, vineri, 19 martie, membrii Alianţei Europensionarilor din Galaţi vor porni, de la ora 10.30, din Ţiglina I (Parcul Şahiştilor) în marş, pe strada Brăilei, apoi pe Domnească, până la Prefectura Galaţi.

„Am primit autorizaţie pentru protest, însă vom merge pe trotuar, ca să nu încurcăm circulaţia rutieră, care şi aşa este gâtuită”, ne-a spus Cristea Toader.

Acesta a organizat acţiunea de protest pentru a atrage atenţia Guvernului asupra „…traiului greu pe care îl au pensionarii care primesc din partea conducătorilor doar promisiuni”.

„Noi ne-am săturat de promisiuni! Vrem drepturile noastre pentru care am muncit”.

Duminică, 21 martie, va fi o nouă acţiune a pensionarilor. De această dată este vorba despre Asociaţia Pensionarilor din România 2007, care a invitat parlamentarii dar şi reprezentanţii instituţiilor publice la o discuţie cu vârstnicii.

„Întâlnirea va avea loc la Casa de Cultură, de la ora 10.00 şi deja am primit promisiuni că vor veni domnii deputaţi Victor Paul Dobre (PNL), Bogdan Ciucă (PC) şi senatorii Marius Necula (PD-L) şi Gheorghe Saghian (PSD)”.

„Vor veni şi de la Casa de Pensii şi Casa de Asigurări de Sănătate, de la Prefectură şi de la Primărie, dar şi de la Liga Studenţilor şi Sindicatul Învăţământului Preuniversitar”, a declarat preşedintele acestei asociaţii, Constantin Ciucă.

La fel cu ceilalţi pensionari, şi cei din această asociaţia doresc să discute aceleaşi probleme: de ce nu se aplică Legea 250 privind creşterea punctului de pensie la 45 la sută din salariu mediu brut, sau Legea 218/2008 privind grupele de muncă, ori articolul 161, al. 2 din Legea 19/2000.

Citit 652 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.