O maşină aproape nouă, la 4.600 de euro

O maşină aproape nouă, la 4.600 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă tot ne-am obişnuit să vorbim despre preţuri bune la maşini la mâna a doua astăzi vă prezentăm un caz concret. 

După îndelungi prospectări ale pieţei, un coleg de-al nostru a reuşit să găsească o maşină aproape nouă, adică dintr-un an de fabricaţie recent, la un preţ accesibil, şi diesel pe deasupra. 

Este vorba despre un Renault Clio Symbol din 2008 cu o motorizare de 1.5 DCI pentru care a plătit 4.600 de euro.

Dacă luăm în considerare că această maşină a costat peste 10.000 de euro în 2008 şi faptul că până şi un Logan din acelaşi an şi cu aceeaşi motorizare ar fi fost mai scump, realizăm cât de bună a fost alegerea sa.

Trebuie să precizăm că a fost nevoie de un drum în Bucureşti pentru a cumpăra maşina deoarece preţurile din Galaţi, cu câteva excepţii, sunt mai mari cu 10-20 la sută.  

Dintre dotările de care se va bucura colegul nostru putem enumera aerul condiţionat, servodirecţia, geamurile şi oglinzile electrice.

Toate acestea oferă maşinii un nivel de echipare decent pentru un autoturism modern şi cu siguranţă îl mulţumesc pe un fost posesor de Dacie din 1973, cazul colegului nostru.

Într-adevăr, Renaultul Clio nu are pedigree-ul unei maşini germane, dar consumul foarte redus al motorului 1.5 DCI şi faptul că maşina de 4.600 de euro este impecabilă sunt certitudini, pe când zicala cu maşina nemţească şi parfumul franţuzesc este doar o prejudecată.

Piaţa auto second hand oferă soluţii accesibile chiar şi celor pentru care anul de fabricaţie cât mai recent este cel mai important criteriu şi ne demonstrează încă odată că aceasta este o perioadă bună pentru a cumpăra, şi una proastă dacă dorim să vindem.

Citit 1252 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.