Licenii, regizori pentru o zi (VIDEO)

Licenii, regizori pentru o zi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* VEZI VIDEO cu cele trei filme câştigătoare *

Două dintre pasiunile tinerilor din zilele noastre, muzica şi calculatorul şi-au găsit o formă adecvată de exprimare într-un concurs inedit propus de profesori.

Inspiraţi de Beatles, Coldplay, AC/DC, Led Zeppelin, Evanescence, Green Day, Bon Jovy, Cargo, Vama Veche şi alţii dintr-o listă mai lungă, liceenii şi-au luat în serios rolul de regizori şi au realizat videoclipuri care să ilustreze melodii celebre.

Iniţiat de profesoara de franceză Ana Ţâru, de la Liceul cu Program Sportiv Galaţi, concursul „Imagini pe portativ”, aflat la prima ediţie, s-a desfăşurat săptămâna trecut, la Palatul Copiilor.

S-au întrecut 14 filmuleţe

Elevii s-au înscris individual sau pe echipe cu un număr variabil de membri. Ei au fost invitaţi să realizeze un videoclip de maixim 10 minute în care să ilustreze o poveste purtătoare de mesaj, folosind drept sursă de inspiraţie versurile unei piese româneşti sau străine.

Videoclipurile au luat fie forma unui scurtmetraj, fie a unei prezentări în PowerPoint.

În final, 14 echipe, de la Liceul cu Program Sportiv,  Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, Colegiul Naţional „V. Alecsandri” şi Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, s-au înscris în concurs cu tot atâtea proiecte.

Pornind de la melodiile preferate, tinerii au abordat teme diverse: unii au reflectat prietenia sau importanţa performanţei în sport şi în viaţa lor, alţii tentaţiile care îi pot abate din drumul lor, poluarea, ilustrând uneori cu poveşti de iubire.

Mici artişti

Cel mai convingător pentru juriu a fost Mihai Stoica, elev al Liceului cu Program Sportiv Galaţi. El a realizat un film pe tema anti-SIDA sau, mai degrabă, anti-indiferenţă, pe fundal de muzică instrumentală.

Pe locul al doilea s-a clasat echipa formată din Alina Andreea Trifan, Claudiu  Morinceanu şi Alexandra Năstase, elevi ai Colegiului „Al. I Cuza”. Cei trei colegi au realizat un videoclip pentru cunoscuta piesă Hotel California, a trupei The Eagles, în care blamează consumul de droguri.

Eleve la Colegiul „V. Alecsandri”, Daniela Tuluceanu, Gabriela Florea, Iulia Hogaş şi Luminiţa Lefter au ocupat locul al treilea, cu un colaj de piese pe tema încălzirii globale. Filmuleţul elevelor, dinamic şi haios, se numeşte „Povestea de iubire a doi oameni de zăpadă”.

Din juriul care a decis ierarhia finală au făcut parte inspectorul şcolar pentru activitate educativă, Daniela Ana Popa, directoarea Palatului Copiilor, Camelia Nenu, profesorul de limba română Adrian Ţâru, de la Grupul Şcolar Industrial de Marină, şi solistul vocal al trupei gălăţene „Over”, Victor Udreş. Această trupă a sponsorizat şi premiul pentru ocupantul locului I.

În plus, membrii formaţiei „Over” s-au declarat interesaţi ca acest „tânăr cu talent”, cum l-a numit solistul vocal, să le realizeze pe viitor şi o filmare pentru o nouă piesă.

Explicaţie foto: Colegii liceenilor participanţi au fost spectatori fideli a creaţiilor tinerilor regizori

Citit 1299 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.