Se construieşte rampa de care are nevoie un gălăţean în scaun rulant (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Se construieşte rampa de care are nevoie un gălăţean în scaun rulant (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

"Rampă de acces pentru un gălăţean în scaun rulant. Asociaţia îl refuză, administraţiile locale îl duc cu vorba", era articolul pe care îl publicam în ediţia de marţi, 21 iulie, a ziarului "Viaţa liberă". La o săptămână de la apelul lansat din partea lui Anton Cătălin, a început construcţia rampei de care gălăţeanul are atâta nevoie.

"Doar nouă trepte - atât de degradate încât ar cere atenţie la coborâre şi din partea unui om cu picioare zdravene - îl despart pe gălăţeanul Cătălin Anton de lumea din jur. Dependent de un fotoliu rulant, el este nevoit să apeleze la bunăvoinţa trecătorilor pentru a coborî din bloc. Două administraţii locale cărora le-a solicitat construirea unei rampe l-au purtat cu vorba. Asociaţia de proprietari din care face parte nu doreşte să se implice financiar", scriam, în urmă cu o săptămână în "Viaţa liberă".

După publicarea acestui articol, am fost contactată de mai multe persoane care au lăsat de înţeles că doresc să se implice în rezolvarea problemei.

Marţi-dimineaţă, Anton Cătălin ne-a dat vestea cea bună: a început construcţia rampei de care are atâta nevoie. Într-adevăr, la blocul din Ţiglina III în care locuieşte, o echipă de muncitori lucra de zor la amenajarea rampei de acces în bloc. "Vinovat" de rezolvarea problemei este Picu Apostol Roman, viceprimar al municipiului Galaţi. Acesta a contactat o firmă de construcţii, care, după ce a aflat situaţia gălăţeanului Anton Cătălin, a fost de acord să construiască rampa. După cum am aflat, este deja a patra rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi a cărei construcţie i se datorează lui Picu Roman. Acestea au fost construite, în mare parte, cu materiale rămase de la construcţii, refolosite.

"Eu provin dintr-o familie cu mulţi copii. Surorile şi fraţii mei sunt oameni în vârstă, eu fiind mezinul familiei. Vederea şi mersul mi se par extraordinar de importante pentru un om. Mă gândesc că, la un moment dat, oricare dintre noi am putea ajunge în imposibilitatea de a merge pe propriile picioare şi atunci o facilitate de acest fel, cum este o rampă de acces, ne-ar îmbunătăţi calitatea vieţii", ne-a mărturisit Picu Roman motivul pentru care s-a implicat în cazul semnalat de noi, precizând că nu şi-ar dori ca gestul său să fie catalogat drept campanie electorală.

Nu credem că rezolvarea problemei unui om în scaun cu rotile poate fi considerată un gest de imagine. Dar poate că nu ne-ar strica o campanie electorală a faptelor bune, nu a vorbelor, acuzaţiilor şi promisiunilor mincinoase.

Citit 4058 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.