„Mă legi pentru două kilograme de carne?”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu şiretul de la un pantof, la procuror *

Intrăm direct în subiect: în noaptea de 11 spre 12 martie a.c., şeful Postului de Poliţie Cuca, agentul principal Adrian Ursu, l-a prins în flagrant pe Sorin Ghenea, în vârstă de 20 de ani, din localitate, cu un cocoş pe care tocmai îl furase de la Iancu Zaharia.

Era ora 3.00 dinspre ziuă când făptuitorul s-a trezit cu omul legii pe urmele sale.

Ca să scape, Ghenea încearcă să se piardă în întunericul din extravilanul comunei. Nemaiavând însă timp, recurge la o „manevră” considerată de el inteligentă – se descotoroseşte de cocoş, ascunzându-l în hala de tractoare care îi ieşise în cale.

Faţă în faţă cu şeful de post, gâfâind amândoi: „Despre ce cocoş vorbiţi, domnu’ Ursu, a întrebat nedumerit. Vedeţi la mine vreunul?” Aprinzând lanterna, poliţistul nu se lasă păcălit, trecând la căutat.

Din moment ce îl văzuse pe Sorin Ghenea, fugind cu „exemplarul” cu creasta bătută al lui Iancu Zaharia, era imposibil să-l creadă că nu furase nimic ori că ceea ce căuta el se evaporase pur şi simplu.

Izbutind să găsească cocoşul, îl dă la întors pe Ghenea! Pasărea avea atât aripile, cât şi picioarele legate cu şiretul de la unul din pantofii infractorului.

Adevărul despre acest flagrant: şeful de post, unul dintre cei mai bine cotaţi profesional din judeţ, a stat la pândă câteva ore, însoţit de un martor, supraveghind grupul de gospodării între care se află şi cea a lui Iancu Zaharia.

De notat că Sorin Ghenea petrecuse o bună parte din noapte, cu paharul în mână, în barul de la Târg. Dacă a recunoscut fapta? Nici vorbă, deşi, la un moment dat, i s-a adresat poliţistului astfel: „Chiar vrei să mă legi pentru două kilograme de carne?”. 

Diplome pentru Băleni şi Folteşti

În cadru festiv, de Ziua Poliţiei Române, agenţii Marcel Muchi, şeful Postului de Poliţie Băleni şi Ionuţ Cojocaru, de la Folteşti, amândoi, din punct de vedere profesional, în ascensiune, au primit fiecare, din mâna şefului lor cel mare, câte o diplomă de merit.

Domnul Muchi, pentru că a reuşit să refacă, în comună, nu uşor, într-un an şi cinci luni, prestigiul Poliţiei, grav „şifonat” de către predecesorul său.

În plus, dumnealui este şi „naşul” răului-răilor din Băleni – Nelu Dediu, autorul a două furturi la Corni, alte două la Cuca şi cinci la Băleni (de miercuri, 7 martie a.c., făptuitorul de află în arest preventiv).

Domnul Cojocaru, pe teritoriul Folteştiului, contează şi el ca subofiţer destoinic, pentru care cinstea şi felul în care se află în serviciul cetăţeanului şi al legii au prioritate.

Citit 1175 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.