Ajutor de nădejde pentru copiii săraci

Ajutor de nădejde pentru copiii săraci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, 30 de copii provenind din familii sărace au fost primiţi la Consiliul Judeţului Galaţi, de preşedintele Eugen Chebac şi de Diana Bulai, directoarea Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), instituţie conexă a Inspectoratului Şcolar Galaţi.

În cadrul campaniei umanitare „De la inimă… la inimă. Dăruieşte bucurie copiilor”, psihologii şi mediatorii şcolari au identificat peste 50 de familii de elevi care au nevoie de ajutor financiar.

Mai multe şcoli şi licee din întreg judeţul s-au oferit să îi sprijine pe fiecare dintre cei 200 de elevi sărăcuţi.

30 dintre aceştia, majoritatea de etnie rromă, provenind de la şcolile din Tg. Bujor, Iveşti, Buciumeni şi de la Şcoala 15 Galaţi, au primit câteva cadouri şi de la Consiliul Judeţean.

Două mămici din Iveşti, îmbrăcate după portul ţigănesc, n-au îndrăznit să îşi lase copiii singuri şi i-au însoţit până la Galaţi.

În schimbul punguţelor cu dulciuri, în semn de mulţumire, copiii au prezentat câteva momente artistice îndelung repetate la şcoală.

Directoarea CJRAE a apreciat munca mediatorilor şcolari din comunităţi, care a adus rezultate vizibile în îmbunătăţirea frecvenţei la cursuri.

Şi preşedintele CJ a salutat iniţiativa psihologilor şcolari, spunându-le micilor oaspeţi că de ei depinde dezvoltarea comunităţilor din care vin.

Cei 30 de copii erau aşteptaţi, ieri, de şcolile-adoptive, care le-au pregătit alte daruri, ca să mai uite de griji.

Citit 668 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.