Cozonacii: direct din cuptor sau de pe rafturi?

Cozonacii: direct din cuptor sau de pe rafturi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Găsiţi pe rafturi şi tot soiul de dulciuri de sezon, care mai de care mai apetisante şi mai frumos ambalate *

Nici măcar două zile n-au mai rămas până la momentul în care vom putea să ne adunăm în jurul mesei de Paşti şi să ne înfruptăm cu poftă din toate bucatele pregătite special pentru cel mai mare praznic al creştinătăţii – Învierea Domnului.

Dacă într-una dintre ediţiile trecute ale ziarului nostru vă informam cu privire la preţul cărnii de miel, acum vă dăm câteva repere privind preţul cozonacilor şi al diverselor dulciuri de sezon, printre care ouăle şi iepurii de ciocolată, mai mari sau mai mici.

„De gata”, pentru gălăţenii lipsiţi de geniu culinar

Spre exemplu, dacă n-aveţi de gând să petreceţi prea mult timp cu mâinile în aluat şi cu ochii aţintiţi spre uşa cuptorului, puteţi să vă cumpăraţi cozonaci „de gata”, frumos ambalaţi şi pregătiţi cu grijă de profesionişti, parcă special pentru dumneavoastră.

În hipermarketul Real am văzut şi cozonaci de 1,99 lei, dar şi de 3,49, de 2,95 sau de 6,19 lei. Deci, cam pentru toate buzunarele. Şi oricum, preţurile se mai pot modifica.

Prin magazinele din oraş găsiţi, de asemenea, cozonaci ambalaţi, la preţuri ce ajung până la 12 lei, în funcţie de compoziţie. Avem şi cofetării  care vă pot pregăti cozonaci ce ajung să coste până la 30 de lei kilogramul.

Avantajul acestora din urmă este că ies ca la mama acasă, când nu arde cuptorul şi nu se prăbuşeşte compoziţia.   

Darurile cuptoarelor pentru gurmanzi profesionişti

Dacă însă vă număraţi printre gălăţenii care nu simt căldura Paştilor fără

să frământe coca, fără să o vegheze în timp ce dospeşte şi se coace până când ia forma cozonacului cu coaja crăpată deasupra şi cu parfum inegalabil, mai aveţi tare puţin timp să vă apucaţi de treaba.

Asta, dacă nu aţi făcut-o deja. Făină numai bună pentru cozonaci se găseşte începând cu preţul de 19 lei kilogramul, iar cuburile de drojdie proaspătă nu costă mai mult de câteva zeci de bani fiecare.

Cacao la cutie găsiţi cam pe la 5 lei, iar pentru restul ingredientelor care dau gust, cum ar fi rahatul turcesc sau stafidele, veţi plăti în funcţie de calitatea şi cantitatea de produs pentru care optaţi.

Ouă, iepuri, miei şi zburătoare din ciocolată

Tot pe rafturile supermarketului Real am remarcat că preţul figurinelor de ciocolată pornea, zilele trecute, de la mai puţin de un leu şi ajungea până pe la 12 lei, în funcţie de mărimea şi forma figurinelor alese.

Oricum, în cele mai multe cazuri vorbim despre fabricanţi cunoscuţi de ciocolată, ale căror produse le-aţi mai gustat deja, aproape sigur, într-o formă de prezentare sau alta.  

Nu uitaţi să cumpăraţi după pofta inimii, dar să mâncaţi cu măsură! La urma urmei, mâncarea nu este singura dumneavoastră plăcere de Paşti, nu-i aşa?

Citit 803 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.