Sărbătoare luminată, vineri, la biserica Sfântul Spiridon
Foto: Foto: arhiva EDJ

Sărbătoare luminată, vineri, la biserica Sfântul Spiridon
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost sărbătoare mare pe 12 decembrie, în parohia Sfântul Spiridon, din centrul orașului. Biserica și-a serbat hramul, iar sute de credincioși au venit la închinare. Dis de dimineață, curtea sfântului lăcaș devenise neîncăpătoare. Credincioșii din parohie, dar și cei veniţi de la alte biserici de prin oraș, se așezaseră la coadă, ca să se închine la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Spiridon.

A slujit, la Sfânta Liturghie, un sobor de preoți și diaconi condus de Î.P.S. Casian Crăciun, arhiepiscopul locului. La finalul serviciului religios, copiii de la centrul de zi al parohiei au susținut un concert de colinde. 

"Chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe bătrânii cu nevoi speciale, invitați la această sărbătoare, dar şi pe copii din Centrul de zi al parohiei. De asemenea, membrii Comitetului parohial au oferit pachete cu alimente tradiționale persoanelor nedeplasabile aflate în evidențele parohiei, iar cei 130 de bătrâni aflați în grija Căminului de Bătrâni „Sf. Spiridon” au primit masa de prânz", se arată în comunicatul biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Biserica Sfântul Spiridon este una cu tradiție, în oraș. A fost construită în a doua parte a secolului al XVIII-lea și a avut o istorie bogată.

În 2008. aici s-a deschis un centru de zi care are acum în grijă 40 de copii din familii defavorizate. Cu toții au parte de asistență în regim after-school și de o masă caldă pe zi. Alți 35 de preșcolari primesc masă de prânz aici, de luni până vineri. Nu mai puțin de 37 de profesori fac voluntariat, în parohie.

În cadrul cantinei sociale a parohiei, mănâncă zilnic 70 de săraci.  

Pe lângă biserică funcționează și un cabinet de fizioterapie în cadrul căruia lucrează, voluntar, un medic și o asistentă medicală. În 2013, cabinetul a avut 240 de pacienți.

 

 

 

 

Citit 889 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.