Aproape 1.000 de copii din Bereşti Meria şi Lieşti vor avea dinţi mai curaţi

Aproape 1.000 de copii din Bereşti Meria şi Lieşti vor avea dinţi mai curaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

991 de pachete cu produse de igienă pentru sănătate orală pentru prevenirea cariei dentare au fost distribuite copiilor din 12 sate gălățene din comunele Liești și Berești-Meria.

650 de elevi în comuna Liești din județul Galați au primit câte un pachet cu produse de profilaxie pentru sănătate orală care conține pastă de dinți, periuță de dinți, o carte educaţională şi un document informativ pentru părinți cu lista drepturilor copiilor la servicii de asistență stomatologică gratuită. 

Au beneficiat de aceleași pachete de profilaxie încă 341 de copii din comuna Berești-Meria.

În noiembrie, asociaţia va organiza un webinar pentru sănătate orală pentru copiii din cele două comune, în care unul dintre medicii dentiști voluntari ai asociației îi va învăţa pe copii cum să se spele corect pe dinţi.   

Potrivit comunicatului primit pe adresa redacţiei, în cele două comune, conform site-ului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Galați, nu există niciun cabinet stomatologic în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate unde copiii ar putea primi profilaxie și tratament stomatologic gratuit. 

Acțiunea din cele două comune gălățene face parte dintr-un proiect de asistență stomatologică pentru 40 comunități rurale, derulat de asociația Merci Charity, în parteneriat cu Rompetrol. În lunile septembrie și octombrie, echipa asociației a distribuit pachete cu produse pentru igienă orală la 2.023 de copii din 22 sate din județele Constanța, Prahova și Galați.

Citit 1570 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2020 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.