Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
1 comentariu

Prima campanie de sterilizare gratuită a pisicilor din Galați se derulează până pe 6 noiembrie, graţie asociației "Animal Society", în parteneriat cu "Vier Pfoten" și cu Primăria Municipiului Galați. Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei, intitulată "«Miau» sterilizat pisica", campania este destinată pisicilor de rasă comună și se va desfășura pe bază de programări. Persoanele interesate pot suna la numărul 0730.583.510, între orele 9,00 şi 14,00. Sterilizările vor avea loc pe bulevardul Henri Coandă nr. 20 A (în spatele Bisericii "Sf. Dumitru"), în clinica mobilă a asociației, cu respectarea tuturor măsurilor de limitare a răspândirii virusului COVID-19 impuse de autorități.
"În cei aproape doi ani de când desfășurăm campanii de sterilizare a câinilor de rasă comună din Galați, am primit numeroase solicitări de sterilizare a pisicilor de rasă comună. După consultări cu partenerii noștri, am decis să demarăm o primă campanie de sterilizare destinată exclusiv pisicilor de rasă comună. Îi îndemnăm pe gălățeni să profite de acest serviciu gratuit, pe care echipa noastră, care are o vastă experiență în domeniul sterilizărilor, îl pune la dispoziția comunității", transmite Anca Tomescu, președinte Animal Society.
Reamintim că în Galaţi se desfăşoară, până la finele anului 2021, un proiect-pilot având ca obiect reducerea numărului de animale fără stăpân într-un mod uman și eficient, care vizează cauza problemei și care prezintă beneficii atât pentru animale, cât și pentru comunitățile din care acestea provin.

Citit 2277 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2020 21:22

1 comentariu

 • postat de pina perescu Duminică, 08 Noiembrie 2020 09:53 5.13.201.*** Link la comentariu
  0
  1

  am auzit la radio acum ,08/11/2020 despre sterizarea pisicilor fara stapan care s-a desfasurat la Galati in 06/11/2020.
  eu locuiesc pe str Secerei nr 22 si straduta este mica dar ea estecalea cea mai simpla de a ajunge din str Alexandru Cernat pe str Romana la biserica Buna Vestire.
  Cred ca asta este motivul pentru care multi arunca pui de pisici in curtile oamenilor.
  Am luat legatura cu SPITALUL LABUS si ajutorul lor nu a fost posibil.
  De ce?
  Doresc sa le prindem si sa le ducem acolo si apoi sterilate vor fi aduse de peronalul spitalului cu masina in locul de unde au fost luate.
  Actiunea de strangere este dificila.
  Sunt speriate,nu te poti apropia de ele.
  Eu am facut o portita in gardul stradal si le primesc sa manance dar nu este asta solutia.
  Vecinii daca sunt deranjati ,am auzit ca le prinde si le duce pe la universitate sau pe camp.
  Eu propun ca toate cabinetele veterinare sa sterilizeze pisici si pe baza documentelor sa le deconteze primaria.
  contra /valoarea prestatiei.
  Popularizarea actiunii va face sa se limiteze suferinta acestor animalute care acum sunt detestate,schinjuite,infometate.
  Conducerea primariei sa faca aceasta derogare de la monopolul sterilizarii intr-un singur cabinet si acolo numai pisici nu si motani.
  Este foarte dificil daca nu imposibil sa ajungi la spitalul ''LABUS''
  Eu am avut parte de o discriminare.
  Pisica mea ,sterlizata a cazut in capcana railor care a strans-o impreuna cu alte pisici si au dus-o departe de casa
  Oamenii rai nu au dificultati in chinuirea pisicilor,nu sunt prinsi ,nu sunt pedepsiti si trebuie oprit sportul asta nenorocit
  V a doresc sanatate si speranta mea este ca sunt solidari cu mine multi galateni care au trait vremuri in care legile erau respectate si nu erau incurajate abuzurile unor oameni care nu au nici o dificultate de judecata sa ia viata unui animal .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.