Târgul Internaţional de Universitate Inter U

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cinci elevi de la CNVA şi-au propus să-l organizeze cu forţe proprii  * Ei speră să le ofere tinerilor din Galaţi, Brăila şi Tulcea informaţii despre universităţile din străinătate la care pot aplica *

Cinci tineri ambiţioşi de la CNVA - Andrei Florea, Mihai Ganea, Robert Alexa, Sofia Iorga şi Paul Berenştain - s-au hotărât să organizeze în Galaţi un târg internaţional de oferte educaţionale ale universităţilor din Europa – „Inter U”.

„De obicei, asemenea târguri se fac în Iaşi, Bucureşti, Cluj şi Timişoara. Foarte puţini dintre colegii mei au reuşit să ajungă la un astfel de eveniment la Iaşi”.

„Am făcut un calcul şi, în judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, la liceele bune există aproximativ 3000 de elevi în clasele a X-a şi a XI-a, cei care de obicei sunt interesaţi de ofertele universităţilor din străinătate”.

„Ca urmare, ne aşteptăm să avem peste 500 de participanţi”, ne declară unul dintre tinerii organizatori, Andrei Florea.

Universităţi, fundaţii şi ambasade au confirmat participarea

Având o motivaţie puternică şi impulsionaţi de dorinţa de a reuşi să organizeze o manifestare de o asemenea anvergură, fără ajutor din partea liceului sau a ISJ Galaţi, cei  cinci şi-au făcut un plan de atac, iar lucrurile sunt deja puse pe făgaşul lor.

Târgul care se va desfăşura pe 1-2 iunie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, va avea ca participanţi reprezentanţi ai unor universităţi de marcă din Europa, ai ambasadelor unor ţări şi ai fundaţiilor care se ocupă cu facilitatea procesului de aplicare la o universitate străină.

„Am invitat aproape 40 de universităţi şi deja avem confirmare de la 10 instituţii. Aşteptăm în cursul acestei săptămâni şi altele. De asemenea, ne-au confirmat participarea şapte fundaţii care ajută tinerii să aplice la universităţi din străinătate”.

„Vor fi şi reprezentanţi ai ambasadelor Olandei, Danemarcei şi Norvegiei, ţări unde învăţământul universitar este gratuit, sau există un raport foarte bun la calitate şi preţ”.

„Printre fundaţiile care vor veni la Galaţi se numără British Council, Fulbright Comission, Campus France şi Edmundo Educativa”, ne mai spune Andrei.    

Planuri amănunţite şi sponsorizări

Este lăudabil că tinerii şi-au planificat în detaliu fiecare acţiune premergătoare organizării, au căutat singuri sponsori şi chiar au şi găsit câţiva.

Până la startul evenimentului mai sunt şase săptămâni, timp în care tinerii au multe detalii de pus la punct, dar startul pare să fie promiţător.

Deşi toate datele nu sunt bătute în cuie,  cert este că tinerii interesaţi să obţină informaţii  vor putea obţine o sumedenie de informaţii, fără să mai facă un drum obositor până la Iaşi sau fără zile întregi de căutat pe internet.

Citit 801 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.