Sărbătoarea Ridzi, fără o leţcaie

Sărbătoarea Ridzi, fără o leţcaie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul acesta, pe 2 mai, tinerii gălăţeni îşi vor serba ziua fără să mai aibă parte de fastul din 2009.

Spre deosebire de Ziua Tineretului de anul trecut, când ministerul condus de Monica Iacob-Ridzi (FOTO) aloca manifestărilor locale 5.000 de lei şi, bonus, câteva mii de materiale promoţionale, în 2010 instituţiile locale cu atribuţii în acest domeniu bat din buze.

La Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Galaţi nici în acest moment nu s-a aprobat bugetul aferent anului acesta.

Asta şi din cauza faptului că, din nou, direcţia a schimbat stăpânul, trecând, din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, desfiinţat, în cea a Ministerului Educaţiei.

Totuşi, exact aceeaşi situaţie era şi în 2009, când ministerul Tineretului era proaspăt organizat.

Consilierul pe probleme de tineret de la DJT Galaţi, Mariana Nacu, ne-a spus că săptămâna viitoare se va definitiva totuşi un program de activităţi, în colaborare cu Direcţia pentru Sport, acţiuni pentru care ar trebui să caute sponsori.

„Doar într-un an s-a mai întâmplat să nu avem niciun ban alocat, din lipsa fondurilor”, ne-a explicat consilierul.

În 2009, câteva sute de tineri gălăţeni au luat parte la diferite concursuri sportive şi s-au bucurat să primească un suvenir inscripţionat cu sloganul „Am fost aici pe 2 MAI 2009 – M-am simţit de  2 ori MAI tânăr”.

La Galaţi, ministerul a trimis 350 de tricouri, 350 de şepci, 600 de pixuri, 150 de brelocuri şi peste 800 de pliante şi afişe.

În scandalul „2 Mai", Ridzi a fost acuzată, în urma dezvăluirilor apărute în presa naţională, că a cheltuit peste 700.000 de euro din buget pentru acţiuni care ar fi costat cel mult jumătate din sumă.

Ministrul a demisionat la 14 iulie anul trecut, cazul fiind cercetat de procurorii anticorupţie care au început urmărirea penală

Citit 592 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.