O tânără mamă a murit la o zi după ce a născut

O tânără mamă a murit la o zi după ce a născut
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

O gravidă din Vrancea, internată la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” Galați, a murit duminică, la numai o zi după ce născuse o fetiță sănătoasă. Femeia avea 28 de ani, era însărcinată în 35 de săptămâni și fusese diagnosticată cu COVID-19. Încă șocat de teribila veste, soțul tinerei a depus plângere la poliție și spune că vrea să afle ce s-a întâmplat, de fapt, cu soția lui.

Femeia a fost adusă la maternitatea din Galați la sfârșitul săptămânii trecute, pe 11 decembrie, prin transfer de la Spitalul Municipal Adjud. Pe 7 decembrie, primise diagnosticul de COVID-19, boală care îi provoca dificultăți de respirație.

”Pacienta a fost adusă în unitatea noastră cu diagnosticul de sarcină, 35 de săptămâni și cu insuficiență respiratorie acută, în contextul infecției cu SARS-CoV-2, confirmată prin test PCR. Prezenta simptomatologie psihiatrică sub tratament. În data de 12 decembrie, comisia de medici din cadrul unității noastre a hotărât, din cauza simptomatologiei și agitației psihomotorii pe care o prezenta mama, în scop vital fetal, intervenția și nașterea prin operație cezariană. S-a născut o fetiță cu greutatea de 2.600 de grame, cu Apgar 8, pentru care s-a făcut și testul PCR și care a ieșit negativ. Acum este într-o stare bună, internată în secția de Neonatologie”, a declarat dr. Costinela Georgescu, managerul Maternității ”Buna Vestire”.

Duminică, la doar o zi după operație, starea mamei s-a agravat. ”Ieri, la ora 15,45, a fost înregistrat decesul, prin insuficiență cardiorespiratorie acută și stop cardiorespirator, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a adăugat dr. Georgescu.

Soțul încearcă să afle ce s-a întâmplat

Femeia mai avea acasă o fetiță de cinci ani. Acum, singurul rămas să aibă grijă de cei doi copii este soțul, care lucrează ca asistent medical într-o clinică privată din Adjud. Vizibil îndurerat de pierderea soției, bărbatul spune că va face orice pentru a afla ce s-a întâmplat, de fapt. 

”A ieșit din cezariană sâmbătă, la 10,15, iar medicul neonatolog mi-a trimis poze cu fetița. Fetița este bine. Am vorbit cu mama tot timpul. Ieri, la 14,17, era bine. La ora 17,20 m-au sunat să-mi zică că a decedat. După ce i s-a făcut cezariană am vorbit cu ea și am întrebat-o: tu mai ai nevoie de masca de oxigen? și mi-a spus că ”nu, nu mai am niciun fel de problemă”. Apoi, când am vorbit pe cameră, avea mască. Am întrebat-o de ce o poartă și mi-a răspuns că așa i-a spus doamna doctor. Vreau să fac plângere pentru că nu știu exact cauza morții. Vreau să știu exact ce s-a întâmplat cu soția mea”, a spus soțul femeii decedate.

Tânărul a și făcut plângere la Secția 5 Poliție Galați.

Citit 4979 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 03:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.