Grevă pe bază de declaraţie scrisă

Grevă pe bază de declaraţie scrisă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit semnele la redacţie prin care cadrele didactice îşi manifestau nemulţumirea în legătură cu modul în care sunt trataţi de reprezentanţii ISJ.

„Vineri după-amiaza, ISJ a trimis în licee o notă prin care se specifica faptul ca toţi membrii comisiilor de bacalaureat trebuie să dea o declaraţie scrisă în care vor menţiona dacă participă la organizarea, desfăşurarea şi evaluarea probei D sau decid să-şi exercite dreptul legal la grevă”.

„Mi se pare ceva de neimaginat: din 2005, de când sunt lider de sindicat nu am mai întâlnit o asemenea situaţie. Personal, o consider o formă de intimidare”.

„Mă întreb dacă nu se are în vedere compromiterea grevei din 22 aprilie. Întotdeauna, ISJ a cerut numărul de membri de sindicat care aderă la mişcările de protest şi nu declaraţii scrise”.

„Nu suntem la poliţie, să dăm cu subsemnatul”, ne spune, intrigată de această situaţie, o profesoară.

„Să nu semneze nicio declaraţie”

Liderul SIP, Valeriu Diculescu, ne-a declarat că ştie de la membrii săi de sindicat de nota transmisă de ISJ:

„Am transmis la rândul meu mailuri tuturor liderilor de sindicat să-şi anunţe colegii să nu dea nicio declaraţie scrisă. Dacă cei de la ISJ vor să  afle câţi oameni vor face grevă, să ni se adreseze nouă, celor de la sindicat”.

„Oamenii nu fac individual grevă, ci participă la protest în calitate de membri ai sindicatului nostru”.

„Au semnat pe tabelele noastre şi cred că este suficient. Se fac presiuni pentru a-i determina pe profesorii fricoşi să nu mai participe la grevă”, spune Diculescu.

„Vrem să ştim unde putem desfăşura proba normal”

Inspectoarea general-adjunctă, Laura Marin, susţine însă că nu se încearcă intimidarea cadrelor didactice, ci se doreşte o situaţie cât mai clară a comisiilor care vor desfăşura proba de competenţe digitale şi joi:

„Sunt licee care ne-au anunţat că profesorii din comisia de bacalaureat vor continua evaluările şi joi. Vor participa la protest cadrele didactice de la celelalte discipline”, susţine Laura Marin.

Aceasta a mai precizat că în cazul în care profesorii din comisia de examen vor participa la greva generală de o zi, nu vor fi probleme pentru elevii programaţi să susţină proba pe 22 aprilie.

„Elevii vor putea fi reprogramaţi în altă zi, pentru că perioada de susţinere a probei este destul de mare”, a mai spus preşedinta comisiei judeţene de bacalaureat.

Citit 1082 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.