Protest al pensionarilor militari, în faţa sediului Prefecturii Galaţi
Foto: Cristinel Luca

Protest al pensionarilor militari, în faţa sediului Prefecturii Galaţi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Mai mulți pensionari gălățeni, cadre militare în rezervă sau în retragere, au protestat, joi dimineață, 14 ianuarie 2021, în fața sediului Prefecturii, nemulțumiți că proiectele legislative privind îmbunătățirea sau corectarea legii pensiilor militare au fost tărăgănate sau chiar blocate în ultimii doi ani, în mod nejustificat, prin ordonanțe de urgență date periodic. Ei consideră că, astfel, pensionarii militari sunt discriminați grav în comparație cu cei civili, ale căror pensii au crescut anual prin majorarea punctului de pensie. Revendicările pensionarilor militari sunt completate de cele ale cadrelor militare și polițiștilor în activitate.

”Nu cerem creșterea salariilor și pensiilor, ci respectarea legii”, spun foștii militari. ”Protestele noastre sunt determinate de continuarea măsurilor abuzive și discriminatorii de înghețare din nou a unor drepturi bănești componente ale salariilor/soldelor polițiștilor și militarilor activi (cum s-a mai întâmplat în perioada 2010-2017, la nivelul lunii decembrie 2009), neactualizarea pensiilor militare cu creșterile salariilor polițiștilor și militarilor în activitate din septembrie 2017, precum și de neindexarea, pentru prima dată, a pensiilor militare cu indicele mediu al inflației din anul 2019, în condițiile creșterii continue a prețurilor la utilități, bunuri și servicii”, se arată în memorandumul prezentat prefectului de Galați.

Protestele foștilor militari vor continua săptămânal, până când MAI, MapN și Ministerul Finanțelor vor ajunge la o înțelegere favorabilă îndeplinirii revendicărilor, ne-a declarat comandor în rezervă Constantin Asofronie, vicepreședinte al filialei județene Galați ”Gen. Eremia Grigorescu” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere (ANCRR) ”Al.I. Cuza”.

Citit 3887 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 13:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.