Protezele auditive trebuie verificate periodic

Protezele auditive trebuie verificate periodic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cei 8 ani de activitate desfăşuraţi în Galaţi, cabinetul Sonorom a promovat importanţa pe care auzul o are atât pentru sănătate cât şi pentru viaţa socială a persoanelor de toate vârstele.

Pentru a participa direct la identificarea problemelor de auz ale gălăţenilor, Sonorom a desfăşurat anul trecut o campanie de testare gratuită a auzului pe o perioadă de trei luni, în cadrul căreia au fost consultate câte 60 de persoane lunar.

Pentru anul 2010, Sonorom le propune pacienţilor să-şi verifice gratuit aparatul auditiv pe care îl utilizează, pentru că doar prin întreţinerea corespunzătoare a protezei se pot bucura de performanţele ei auditive şi de un timp de funcţionare cât mai îndelungat.

Un aparat auditiv funcţionează la parametrii optimi doar dacă îndeplineşte anumite condiţii de calibrare şi adaptare.

Niciodată acesta nu va funcţiona perfect dacă nu este adaptat în ureche conform cerinţelor, dacă tubul olivei este dur sau parţial obturat, dacă în conductul auditiv se formează depunere de ceară sau dacă contactele protezei sunt oxidate.

În aceste situaţii, purtătorul se va plânge că aparatul este defect, dar cele mai multe dintre aceste neplăceri se pot rezolva pe loc.

Sfaturi pentru utilizatorii de aparate auditive

Majoritatea purtătorilor de aparate auditive nu ştiu că dispozitivul nu trebuie să fluiere în ureche atunci când este dat mai tare, situaţie care cel mai adesea poate fi rezolvată prin schimbarea carcasei, în cazul protezelor intraauriculare, sau a olivei care poate fi confecţionată în laboratorul propriu al cabinetului Sonorom.

Alţi pacienţi nu ştiu că oxidarea aparatelor poate fi prevenită prin folosirea pastilelor de silicagel care ajută la absorbţia umezelii din proteză sau că infecţiile conductului auditiv extern pot fi prevenite prin folosirea unor spray-uri speciale antimicotice şi antibacteriene, fără alcool.

Viaţa aparatului poate fi prelungită prin întreţinerea unei bune igiene a urechii, prin respectarea instrucţiunilor de utilizare şi prin folosirea bateriilor şi a accesoriilor corespunzătoare. Atenţie, orice eventuală problemă trebuie remediată doar la un specialist!

Pentru a vă ajuta să folosiţi corespunzător aparatul auditiv pe care îl aveţi şi să-i prelungiţi perioada de utilizare Sonorom vă stă la dispoziţie cu serviciile şi accesoriile necesare în zilele de 10, 11 şi 12 ale fiecărei luni.

Pacienţii îşi pot verifica gratuit protezele auditive la cabinetul situat pe str. Ion Creangă nr. 6, bloc Egreta 2, vizavi de Biserica „Sf. Nicolae”.

Verificările se vor face doar pe bază de programare la numărul de telefon 0236 490 105 - persoane de contact: Corinţa Cuţov şi Gina Gologan. Cabinetul Sonorom are program de luni până vineri, între orele 8-17.

În funcţie de vechimea aparatului se va face o aproximare asupra perioadei de funcţionare şi veţi beneficia de controlul stării tehnice, de evaluarea câştigului protetic şi de verificarea eventualelor probleme ale urechii (dopuri de ceară sau otite).

Menţionăm faptul că plata eventualelor piese înlocuite intră în sarcina pacientului.

Facilităţi pentru pacienţi

Protezele auditive sunt dispozitive medicale speciale ale căror preţuri variază în funcţie de tehnologia utilizată, însă unii dintre pacienţi au tendinţa de a-şi cumpăra aparatul cel mai ieftin, care desigur nu este cel mai performant şi mai durabil.

Acest lucru se datorează lipsei de informare cu privire la afecţiunile auzului şi a posibilităţilor tehnice ale aparatelor de ultimă generaţie.

Statisticile arată că peste jumătate din potenţialii utilizatori au vârste de peste 65 de ani, iar costul unui aparat le depăşeşte posibilităţile financiare.

Casa Naţională de Sănătate le acordă o compensare de 919,11 de lei celor care au nevoie se asemenea dispozitive medicale, sumă care poate fi completată de pacient în funcţie de performanţele auditive pe care şi le doreşte.

Cabinetul Sonorom vine la rândul lui în ajutorul pacienţilor cu deficienţe auditive oferindu-le posibilitatea de a achita contravaloarea aparatului în 3-4 rate lunare, fără dobândă.

Proteza auditivă poate fi testată timp de 10 zile gratuit, timp în care pacientul poate aprecia dacă se descurcă în comunicarea cu cei din jur şi dacă aparatul auditiv îl ajută în acest sens.

După unul sau două reglaje fine aparatul este adaptat cerinţelor şi necesităţilor pacientului, iar când acesta va uita că îl poartă înseamnă că Sonorom şi-a îndeplinit cu succes misiunea.

(Publicitate)

Citit 5324 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.