Infuzie de ecologism la Şcoala nr. 2

Infuzie de ecologism la Şcoala nr. 2
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cunoscuţi pentru marca eco a instituţiei unde învaţă, elevii Şcolii nr. 2 au participat, timp de câteva săptămâni, la o amplă campanie ecologistă.

Aflată sub deviza “Fii eco!”, acţiunea a avut susţinerea Agenţiei Regionale de Protecţia Mediului (ARPM) Galaţi şi a profesorilor Viorica Călugăru, Georgiana Munteanu, Emilia Vârlan.

Copiii şi-au desfăşurat activităţile dincolo de zidurile şcolii, tocmai pentru a le atrage atenţia altor cetăţeni asupra problemelor de mediu. În cartierele unde locuiesc, ei au lipit afişe cu informaţii despre campania lor şi despre colectarea selectivă a deşeurilor.

Vizita de o zi în Lunca Joasă a Prutului Inferior le-a adus o răsplată binemeritată elevilor şi profesorilor care au curăţat o parte dintr-un mal al Lacului Vlădeşti.

În schimbul celor 18 saci cu peturi şi pungi de plastic şi al kilogramelor de aluminiu colectate, ei au primit amintiri de neuitat din acel colţ de natură populat cu zeci de specii de păsări deosebite.

Campania elevilor nu s-a încheiat însă cu această acţiune, o “Caravană Eco” urmărind să-i convingă pe gălăţeni că e imperios necesar să-şi revizuiască întregul comportament, dacă nu este unul ecologist.

Ca să arate că nu este numai vorba de ei, copiii au plantat în curtea şcolii 20 de puieţi, furnizaţi de ARPM Galaţi.

Citit 704 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.