Uscătoarele de rufe, în atenția hoților (VIDEO)
Foto: IJJ Galați

Uscătoarele de rufe, în atenția hoților (VIDEO)
Aviz gălățenilor care locuiesc la bloc
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Uscătoarele din mai multe scări de bloc din Galați au fost vizitate duminică noaptea, 21 martie 2021, de o bandă de hoți, aflată în căutare de lucruri de îmbrăcat. Trei băieți, dintre care doi minori, au reușit în cele din urmă să dea lovitura în câteva dependințe, dar au fost prinși într-un imobil din Micro 17, după ce au furat toate rufele unui proprietar care locuiește la parter.

Cei trei hoți au pornit la vânătoare duminică noaptea, cu puțin timp înainte de ora 22,00, deci teoretic aproape de momentul în care riscau să fie opriți pe stradă de orice echipaj de poliție și întrebați despre scopul plimbării. Fără să țină cont de ora târzie, au dat iama în scara unui bloc și au încercat ușa uscătorului. Au găsit-o descuiată și fără să stea pe gânduri au luat toate rufele întinse la uscat, le-au pus în mai multe sacoșe și duși au fost. Ghinionul a făcut ca stăpânul hainelor să îi vadă pe fereastră și să verifice rapid uscătorul în care știa că avea haine spălate. L-a găsit gol, dar a reușit să pună mâna pe cel mai mic dintre hoți, un băiat de 14 ani, și să să sune mai apoi la 112.

"Din verificările efectuate, jandarmii au reușit să identifice și celelalte două persoane, acestea având vârste de 17 ani, respectiv, 18 ani. Cei doi tineri se aflau într-un apartament din zonă, iar asupra lor au fost găsite mai multe sacoșe cu haine. Aceștia le-au spus jandarmilor că au sustras hainele după ce au intrat în mai multe scări de bloc și au încercat uscătoarele, iar acolo unde au găsit deschis le-au luat, le-au pus în sacoșe și au fugit", a explicat lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galați. Cei trei tineri nu au mai apucat să îmbrace hainele furate cu atâta trudă. Ei au ajuns la Secția 3 Poliție, unde le-a fost întocmit un dosar penal pentru furt.

Citit 4094 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.