Vietăți chinuite într-o gospodărie din Smulți. Torționar de animale, amendat pentru cruzime
Foto: Salvăm Animalele Galați

Vietăți chinuite într-o gospodărie din Smulți. Torționar de animale, amendat pentru cruzime
În imagine, mânzul salvat de vecini
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un localnic din comuna Smulți a scăpat doar cu o amendă, după ce Poliția Animalelor a ajuns la ușa sa, ca urmare a unor acuzații grave aduse de vecini, prin intermediul unei asociații de protecție a animalelor. Omul este acuzat că își chinuie animalele din bătătură și chiar ar fi ucis un mânz abia fătat, pe care l-ar fi dat apoi câinilor să îl mănânce. Oamenii legii nu au mai găsit nicio probă la fața locului care să le permită să îl cerceteze penal pe proprietar.

Semnalul de alarmă asupra celor ce s-ar întâmpla într-o gospodărie din Smulți a fost tras de o asociație de protecție a animalelor, pe paginile de socializare. Oamenii au aflat că proprietarul gospodăriei, care deține mai multe animale, le-ar aplica acestora rele tratamente, ținându-le în condiții precare, fără mâncare și supunându-le la acte de cruzime. Cele mai recente s-ar fi petrecut zilele trecute. Doi mânji abia fătați au devenit obiectul cruzimii stăpânului, despre care vecinii spun că ar fi omorât unul dintre pui și l-ar fi dat câinilor pentru a fi mâncat. Cu greu, oamenii au luat mânzul rămas în viață și au cerut sprijinul asociației de protecție. "Proprietarul este cunoscut pentru astfel de acțiuni de cruzime împotriva animalelor. I-am oferit de nenumărate ori ajutorul prin faptul că am dorit să îi sterilizam gratuit câinii, dar a refuzat categoric, aruncând puii abia născuți la gunoi sau în wc. Trebuie intervenit urgent acolo!", au semnalat reprezentanții asociației Salvăm Animalele Galați.

În urma apelului lansat pe rețele de socializare, Biroul Poliției Animalelor din cadrul IPJ Galați s-a autosesizat și a ajuns la Smulți. Din păcate, poliţiştii nu au mai găsit nicio dovadă care să indice că stăpânul animalelor ar fi comis vreo infracțiune. El a primit doar o amendă, pentru că nu a lăsat mânjii lângă mamă timp de două luni. "În urma verificărilor, nu s-au constatat aspecte de natură penală. De asemenea, s-a stabilit că nu sunt întrunite condițiile prevăzute de lege pentru emiterea unui ordin de plasare a animalelor în adăpost. Întrucât a fost constatată săvârșirea de către persoana în cauză a unei fapte de natură contravențională, respectiv despărțirea puilor de mamă, până la împlinirea vârstei de opt săptămâni, aceasta a fost sancționată cu o amendă în valoare de 1.000 de lei", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Citit 2881 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Martie 2021 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.