„Mulţumiri medicului care ne-a salvat fiica!”

„Mulţumiri medicului care ne-a salvat fiica!”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Am primit, zilele trecute, la redacţie, o scrisoare emoţionantă, venită din partea familiei Iosip. Semnatarii au ţinut să îi mulţumească, prin intermediul nostru,  doamnei dr. Mariana Pavel (FOTO), şeful compartimentul de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. 

Din câte am înţeles noi, starea fiicei soţilor Iosip era destul de gravă atunci când a ajuns la medic.

Totuşi, spun cititorii noştri, datorită muncii, răbdării şi dăruirii doamnei doctor, tânăra a depăşit momentele cele mai grele ale bolii şi este acum în perioada de recuperare.

„Ne-a dat încredere că totul va fi bine!”

„Sănătatea nu se poate cumpăra cu bani, este bunul cel mai de preţ si e păcat că uneori ne dăm seama de acest lucru abia când ajungem pe un pat de spital, pe holul camerelor de urgenţă sau aşteptând la nesfârşit pe la uşile diferitelor cabinete medicale”, ne scrie familia Iosip.

„Atunci când supravieţuirea copilului meu era pusă sub semnul întrebării din pricina unei maladii numite lupus, când situaţia era mai mult decât disperată, doamna dr. Mariana Pavel a ştiut -  cu profesionalism, cu mult tact şi cu răbdare - să ne dea curaj şi încredere şi să ne ajute să sperăm că totul va fi bine”, ne-au mai scris cititorii noştri.

Familia Iosip îşi aminteşte că a mers la medic în încercarea disperată de a face ceva pentru ca fiica lor - o persoană pentru care, până în acel moment viitorul se anunţase deosebit de luminos - să nu fie răpusă de boală.

Din fericire, nu au găsit un medic rigid, care să îi trateze cu duritate ci, spun dumnealor, unul a cărui înaltă pregătire profesională este dublată şi de calitatea umană.

„Un medic de suflet”

„Tot doamna doctor a fost cea care ne-a înlesnit accesul către diverşi medici specialişti din Capitală, al căror aport a fost esenţial la stabilizarea stării de sănătate a fiicei noastre. În schimb, nu ne-a cerut decât să urmăm cu atenţie tratamentul”.

„În plus, i-a cerut fiicei noastre să fie mai optimistă, să zâmbească mai mult şi să-şi continue viaţa cu încredere şi cu speranţă că lucrurile se vor îmbunătăţi”, scrie familia Iosip.

Sigur că nicio afecţiune gravă nu este uşor de învins şi că suportul  familiei este unul esenţial. Dacă însă acestui ajutor moral i se adaugă şi cel venit din partea medicilor care aleg să lucreze şi cu sufletul şi mintea bolnavului, nu doar cu trupul său, atunci şansele bolnavului de a rezista

În faţa maladiei sunt cu atât mai mari.

„Îi mulţumim doamnei doctor Pavel pentru tot ce a făcut pentru fata noastră şi-i urăm sănătate, putere de muncă şi multe împliniri!”, îşi încheie scrisoarea familia Iosip.

Am considerat că mesajul este unul care merită să vadă lumina tiparului pentru că este încă o dovadă că în multe dintre cazuri, între medicii gălăţeni şi pacienţii lor există o legătură firească şi armonioasă.

Citit 14779 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.