Galaţiul dă startul activităților asistate de căţei

Galaţiul dă startul activităților asistate de căţei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu o veste bună. Începând de săptămâna viitoare, oraşul nostru va fi gazda a numeroase activităţi asistate de animale, fireşte, cu respectarea normelor legale şi sanitare impuse de situaţia actuală. Este vorba despre activităţi care vor implica foşti câini fără stăpân, actualmente câini de terapie, dar şi câini adoptaţi de locuitori ai oraşului sau de la adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş”.

Mai întâi trebuie să aflaţi planurile Centrului de Educaţie pentru Bunăstarea Animalelor Câini pentru Oameni, din cadrul Animal Society. Având o colaborare strânsă cu reprezentanţii comunităţii, în special cu grupul de iniţiativă locală care promovează atitudinea şi comportamentul responsabil, centrul va organiza şi anul acesta o serie de activităţi care vor contribui direct la aceasta schimbare de atitudine, prin educarea şi informarea cetăţenilor din Galaţi.

Potrivit Roxanei Crişan, project manager Câini pentru Oameni, începând de săptămâna viitoare, oraşul nostru va fi gazda a numeroase activităţi asistate de animale, cu respectarea normelor legale şi sanitare impuse de situaţia actuală, activităţi care vor implica foşti câini fără stăpân, actualmente câini de terapie, dar şi câini adoptaţi de locuitori ai oraşului sau de la adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş”.

Obiectivele activităţilor asistate de animale, bazate pe sondajul de opinie efectuat în 2019 de către Animal Society în Galaţi, sunt să le faciliteze oamenilor oportunitatea de a interacţiona cu câinii metis, de a le afla poveştile, pentru a deveni mai sensibili la situaţia acestora şi, eventual, mai implicaţi în rezolvarea lor.

Roxana Crişan subliniază: „În plus, intenţionăm să dărâmăm miturile populare despre câinii fără stăpân, să arătăm cum poate fi rezolvată situaţia lor într-o manieră umană. Ne dorim să implicăm activ cât mai mulţi dintre cetăţenii oraşului, pentru a îmbunătăţi situaţia câinilor fără stăpân”.

După cum am aflat, specialiştii Centrului de Educaţie pentru Bunăstarea Animalelor şi-au propus desfăşurarea a două tipuri de activităţi: unele pentru grupuri mici, de aproximativ 15 persoane, care se vor desfăşura la sediile companiilor, instituţiilor şi ale altor organizaţii. Totodată, sunt planificate activităţi pentru grupuri mai mari, între 50 şi 100 de persoane, care vor avea loc în spatii publice precum Faleza Dunării sau Gradina Publică.

La sfârşitul proiectului, în octombrie 2021, Animal Society va desfăşura un al doilea sondaj de opinie, pe un eşantion reprezentativ de cetăţeni din Galaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, care să ajute la măsurarea impactului activităţilor organizate, referitor la schimbarea atitudinii oamenilor faţă de câinii fără stăpân şi, totodată, la responsabilizarea stăpânilor de câini.

Reamintim că, la sfârşitul anului 2019, redacţia ziarului „Viaţa liberă” a găzduit o astfel de activitate. Câinii de terapie Animal Society ne-au vizitat sediul şi au reuşit să inducă o stare de relaxare şi de voie bună colectivului redacţiei noastre. Patrupedele, foşti câini comunitari, s-au lăsat mângâiate, ne-au demonstrat agerimea şi isteţimea lor prin diferite jocuri iniţiate de instructorii însoţitori.

Citit 973 ori Ultima modificare Vineri, 21 Mai 2021 01:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.