Şcolarii din Turcia „invadează” Galaţiul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această perioadă, două şcoli din Galaţi sunt gazde primitoare pentru două grupuri de elevi şi profesori din Turcia.

La sfârşitul săptămânii, la Şcoala nr. 1 Independenţa au sosit 20 de elevi de gimnaziu şi însoţitorii lor, iar la Grupul Şcolar „Gheorghe Asachi” din Galaţi alţi 20 de elevi, de data aceasta liceeni, alături de profesorii lor.

Ambele vizite se desfăşoară în cadrul unor proiecte europene de tip Comenius. Este vorba despre activităţile grupate sub titlul „Să învăţăm prin intermediul jocului”, care îi reunesc pe elevii Şcolii din Independenţa şi pe cei de la Şcoala Primară Zafer.

Liceenii de la „Asachi” au găsit preocupări asemănătoare cu cele ale elevilor turci: „Să unim două ţări europene inovatoare prin două punţi creative puternice: limbă şi joc!”. Proiectul se desfăşoară în colaborare cu Liceul „Erdil Anadolu Lisesi”, Istanbul.

Echipele şcolilor gălăţene îi primesc cum ştiu mai bine pe oaspeţii lor, pregătindu-le, pentru mai bine de o săptămână, un program variat.

Acesta include plimbări pe Dunăre şi vizite în diferite locuri din Galaţi sau din ţară, activităţi în sălile de clasă sau spectacole organizate la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” ori prilejuite de celebrarea zilei şcolii din Independenţa.

Citit 1375 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.