Ajutaţi-l pe Ioan să trăiască!

Ajutaţi-l pe Ioan să trăiască!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Povestea lui Ioan Enache este una cât se poate de dureroasă: boala i-a răpit bucuria tinereţii, iar acum, la 44 de ani, lipsa banilor îi ameninţă viaţa.

Cea care ne-a vizitat la redacţie pentru a ne cere ajutorul a fost mama bărbatului, o femeie evident în vârstă, dar care încearcă din toate puterile să îşi salveze fiul.

Ne-a povestit cum copilul ei era, în urmă cu 20 de ani, şofer profesionist. Cum-necum, a răcit atât de tare încât singura cale de vindecare a bolii era una chirurgicală.

A acceptat, a fost operat şi a crezut că după această grea încercare viaţa lui va merge mai departe ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. N-a fost să fie.

Chiar dacă, imediat după operaţie, starea i s-a îmbunătăţit, omul a început din nou să se simtă rău, de la o vreme. N-a mai putut munci, s-a pensionat pe caz de boală, iar acum primeşte în mână 390 de lei lunar.

Mult prea puţin chiar şi pentru nevoile unui gălăţean sănătos tun. Ce să mai vorbim despre acoperirea necesităţilor unuia care suferă de plămâni?

Cum starea nu i se îmbunătăţea deloc, a plecat în cele din urmă la  Bucureşti, unde a fost consultat de specialiştii de la la Institutul de Penumologie „Marius Nasta”.

Medicii i-au confirmat ceea ce el simţea deja: plămânul cu probleme nu i se însănătoşise, ba dimpotrivă. Starea i se deteriorase într-atât încât a fost nevoie de o nouă operaţie şi de extirparea organului.

„Nu-i nimic, trebuie să-şi fi spus Ioan, sunt o mulţime de oameni care au o viaţă fericită şi fără un plămân”.

Din păcate, după puţină vreme şi-a dat seama că el nu se va număra printre ei.

După ce i s-a scos, în repetate rânduri, lichidul care i se adună în cavitatea toracică, medicii i-au pus un dren: un mic furtun care asigură comunicarea interiorului cavităţii toracice cu exteriorul şi care asigură evacuarea lichidului.

Considerăm că aceste detalii vă sunt suficiente ca să vă faceţi o imagine cu privire la calitatea vieţii pe care o duce Ioan în aceste zile.

Totuşi, bărbatul a găsit puterea să nu renunţe, deşi singura familie pe care o mai are lângă el este mama sa. La recomandarea medicilor bucureşteni şi ajutat de un prieten, a reuşit să intre în contact cu o clinică privată din Germania, numită  Ruhrlandklinik.

Medicii de acolo par dispuşi să îi mai acorde o şansă şi să îl opereze din nou. Problema: intervenţia şi spitalizarea ar costa circa 20.000 de euro.

Evident, pensia de boală a lui Ioan şi pensia mamei sale sunt insuficiente pentru a acoperi astfel de cheltuieli. Ioan şi mama sa ştiu însă că fără aceşti bani, el va continua să se stingă, cu fiecare zi de viaţă chinuită.

Tocmai de aceea, amândoi apelează acum la ultima lor şansă: dumneavoastră, cititorii noştri.

Aceia dintre dumneavoastră care doresc să îl ajute pe Ioan să lupte cu boala pe care a înfruntat-o cu atâta curaj aproape jumătate din viaţă şi să învingă, dacă acest lucru este posibil, o pot face depunând o sumă în contul: RO70RNCB0318032611670001, deschis la Banca Comercială Română.

Detalii suplimentare despre drama prin care trece Ioan puteţi afla direct de la mama acestuia, la numărul de telefon 0725 410 119.

Citit 665 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.