Directorii de şcoli nu vor mai fi numiţi de inspectoratele şcolare

Directorii de şcoli nu vor mai fi numiţi de inspectoratele şcolare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Directorii interimari de şcoală nu mai pot fi numiți de inspectorate, ci vor fi aleși de Consiliul de Administrație al școlii prin vot secret. Legea a fost adoptată miercuri de Senat și merge la promulgare. 

“Atunci când se vacantau nişte funcţii pe motive naturale, fie medicale, fie de altă natură, interimatul era instrumentul utilizat de undeva de la centru pentru schimbarea regulilor în timpul jocului. Ştim cu toţii ce s-a întâmplat pe 9 ianuarie, atunci când peste 700 de directori de şcoală au fost schimbaţi la ordinul inspectoratelor şcolare judeţene. Ori această lege, care îşi încheie circuitul parlamentar şi merge la promulgare, nu va mai permite acest lucru de acum încolo şi prin prevederile ei votul secret al Consiliilor de administraţie al unităţilor şcolare va fi cel care va decide cine va prelua temporar, până la organizarea concursului, această responsabilitate”, a spus Ștefan Pălărie, senatorul USR Plus, care a depus iniţiativa.

Mandatele tuturor directorilor și directorilor adjuncți de școli din România, iar concursul pentru ocuparea pe patru ani a acestor posturi va avea loc abia în luna octombrie, cu preluarea mandatelor în ianuarie 2022, potrivit calendarului anunțat de ministrul Educației.

Citit 1334 ori Ultima modificare Joi, 01 Iulie 2021 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.